Lyukasóra » Rendezvények

A legénybúcsútól a nászútig

Tornacipőben, sört szürcsölve is meg lehet házasodni. Megmutatják, hogyan.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

Eskuvoexpo1
Kusztura Szabolcs és Égei Csilla, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. január 18., 16:00
0 hozzászólás. 

Január 21-én és 22-én a székelyudvarhelyi Rákóczi Centerben megmutatják, hogyan módi ma megesküdni, mindezt a nyolcadik alkalommal megszervezett esküvőkiállításon.

Kusztura Szabolcs szervező elmondta, azért sem változtatnak az időponton, mert a szakcégek már számítanak rá, hogy január harmadik hétvégéjén összegyűl a szakma. Kusztura elröptetett egy nagyon jól hangzó mondatot is:

„Új év, új trendek, új ajánlatok"

– ez az idei szlogen, árulta el. Égei Csilla szervezővel elmondták, nagyon fontos haladni az aktuális trendekkel, hiszen a házasodni vágyó párok is újdonságokra várnak, és a szolgáltatók is ezeket próbálják megmutatni.

„A fiataloknál nagyon fontos az, hogy más legyen, mint amiben voltak eddig" – mondta Égei Csilla. Megtudtuk, szervezőként figyelnek arra, hogy a trendek változásával érkező új, különleges szolgáltatások is rajta legyenek a palettán.

Egy szektoron belül több szolgáltató is lesz, a fiatal házasodni vágyók így több ajánlatból választhatják ki a hozzájuk legközelebb állót. A szolgáltatók évközben is szoros partneri viszonyt ápolnak és Kusztura elmondása szerint, úgy érzik, jó ehhez a közeghez tartozni, illetve a kiállítás létrejötte óta egymást is motiválják, hogy minél inkább minőségi szolgáltatást tudjanak nyújtani.

Éppen ezért szerinte a szolgáltatókat a világ bármely pontjára el lehetne küldeni, megállnák a helyüket, és ennek köszönhetően a jóízlés egyre inkább jelen van Székelyföldön is – vélekedett a főszervező.

Eskuvoexpo4

Kusztura Szabolcs úgy érzi, elmondhatja, hogy Erdély legnagyobb esküvőkiállására készülnek, 1800 négyzetméteren közel száz kiállító várja az érdeklődőket.

Kávécsodák, csapolt sör és candy-bár

„Ha kezdjük az elejétől, akkor lesz olyan cég, aki külön lány- és legénybúcsúra szervez egész napos programot, extrémsportokat ajánlanak, különböző bérelhető eszközökkel" – ecsetelte az új szolgáltatásokat Kusztura, példaként megemlítette, hogy gokart szerű autókkal lehet süvíteni lefele a Hargitáról a segítségükkel.

Nem lesz chippandale show az expón, hiszen nem találtak erre senkit, Égei Csilla arra gondol, hogy csak intim közegben mernek vetkőzni a fiúk.

Lesz olyan is, aki köszöntő ajándékokat mutat be a kézműves csokitól a hímzett ajándéktárgyakig. Lesznek candy-bárok és faragott gyümölcsök, amik bár több helyen kezdtek megjelenni az utóbbi időben, még mindig különlegességnek számítanak. Lesz külön barista is, aki kávékülönlegességek elkészítésével és díszes felszolgálásával foglalkozik, „tejhabból épít és kávécsodákat szolgál fel" – fogalmazott Kusztura.

Eskuvoexpo3

Az előző évekhez képest a photobox is újdonságnak számít, amely sorozatot készít az elé beálló lakodalmazókról, akik természetesen vicces kellékekkel, bajuszkával, napszemüvegekkel dobhatják fel a fotósorozatot. Kusztura még hozzátette, hogy lesz egy hatalmas igazi sörsátor, mert egyre több esküvőn kezd igény lenni a csapolt sörre.

Megtudtuk, egy esküvő megszervezése nem megy pikk-pakk, szinte másfél évet vesz igénybe, és ha valaki nem érzi magát szakértőnek, jó igazi szakemberekhez fordulni, a kiállítás pedig lehetőséget nyújt megismerkedni velük.

Trend a lelke mindennek

Az aktuális trendekről is beszélt a szervező. Az elmúlt években a vintage dekorációk voltak divatosak, amelyekbe a deszkától a zsákvászonig minden belefért, ami naturalisztikus.

Égei Csilla azt várja, hogy idéntől egy geometriai formákat megjelentő stílus fog dominálni. „Absztrakt, nincsenek meghatározott vonalak, inkább aszimmetrikus formákat tartalmaz" –magyarázta. A színtrendek maradni fognak, így idén is a pasztellszínek: a babarózsaszín, a babakék fognak dominálni, viszont ez keveredni fog egy merészebb kékkel és zölddel.

Eskuvoexpo2

Nem kell feltétlenül a trendekhez igazodni, a stílust inkább kell alakítani a térhez, ahol lezajlik az esküvő és ahhoz a párszáz emberhez, aki részt vesz rajta. „Nem szép geometrikus formákat belógatni a plafonról egy fapadlós kultúrházban, amelyben székelyruhás emberekből készült képek vannak a falon" – mondta.

A viseletet illetően inkább a kényelem kezd fontos lenni, ezért kezdtek visszatérni a bohémabb csupa-csipke ruhák, a teniszcipők. Javasolni is szokták, hogy a platformos cipő helyett olyant válasszanak a menyasszonyok, amelyet egész éjszaka folyamán kényelmesen tudnak viselni. A nagy princesz kosarak is kezdenek kikopni a divatból, szintén a kényelem szempontjából. Égei Csilla szerint a kiegészítők kapnak idén nagyobb szerepet.

Főzőshow lesz, fehérnemű nem

Szombaton 11 órakor Gálfi Árpád polgármester nyitja majd meg a kiállítást, 15 órától a Főnix konyha tart főzőbemutatót, és 16 órától a hölgyek nagy örömére mennyasszonyi ruha-, smink-, frizura-, illetve táncbemutató lesz, ezek egészen zárásig, azaz 19 óráig tartanak. Vasárnap szintén tizenegykor nyitja meg kapuit az expó, viszont egy órával hamarabb, 18 órakor bezár a bazár.

Sajnos a férfiak által nagyon várt fehérnemű-bemutató idén elmarad. Mire felocsúdtunk a dermedt megdöbbenésből, arra a sajtótájékoztató véget ért, és már nem tudtuk megkérdezni a szervezőket: DE MIÉRT?



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."