Lyukasóra » Rendezvények

Születés hete Székelyudvarhelyen

Jövő héten az anyaság, a női egészség és a szülővé válás folyamata lesz a középpontban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

Illusztráció/Pinterest
Illusztráció/Pinterest
szerkesztoÍRTA: KOMSA ANDREA KATALIN
2017. május 03., 12:40
0 hozzászólás. 

Egy igazán gyöngéd és nőiesen hangolt eseménysorozatnak ad otthont Székelyudvarhely 2017. május 9-12. között.

A Születés Hete rendezvény egy magyarországi civil kezdeményezés, amihez olyan szervezők csatlakozhatnak, akik szem előtt tartják az alap elképzelés ismérveit. Eszerint a születés hete rendezvény kötelezően nonprofit rendezvénysorozat, amely a gyermekvállalás miatti új szerepekkel és szerepkonfliktusokkal szembenéző nő számára független, hiteles segítséget nyújt a tájékozódásban.

Ezt különösen fontosnak tartják a szervezők napjainkban, amikor a modern nőkép, a karrierépítés fokozódó jelentősége nehezen egyeztethető a tradicionális női szerepekkel. A család, a barátok és az egyéb erős, külső befolyások olyan mintát közvetítenek, amely legyengítheti a nők felelős döntéshez szükséges önbizalmát.

A Születés Hete – a gyermek „ mínusz egytől egy éves koráig" terjedő időszakban – segít abban, hogy a nők hiteles forrásból, megbízható szakemberek segítségével informálódhassanak.

A homeopátia, a magzat és a böjt

Itt, Székelyudvarhelyen ennek szervezését az avivások vagyis az Aviva Gabriella Steiner hormontorna módszerét gyakorlók vállalták fel.

Az idei Születés Hete rendezvény központi témái az áldott állapotra való felkészülés, a várandósság, a szülés és a szoptatás.

Csendőr Zsuzsánna Aviva-oktató, főszervező osztotta meg portálunkkal az esemény programját. Kedden, május 9-én 18 órától Nagy Eszter Anna dietetikus, böjtszakértő segít abban, hogyan építsük fel az étrendünket és mit változtassunk a várandósság alatt.

Szerdán délután 6 órától dr. Vajna Adél homeopata családorvos válaszol arra, hogy milyen lehetőségeket kínál számunkra a homeopátia női létünk különböző életszakaszaiban, hogyan segíthet a szoptatásban. Május 11-én, csütörtökön szintén 6-tól Gergely Erzsébet holisztikus bába vezet be a magzati fejlődést meghatározó életciklusokba, illetve abba, hogyan támogathatjuk lelki-szellemi oldalról a szülővé válás folyamatát.

Pénteken újból Nagy Eszter Anna dietetikus-böjtszakértő tart előadást, 17 órától. Ezúttal A böjti étrend áttekintése címmel ad gyakorlati tanácsokat arról, hogyan segíthet az étrendváltoztatás a női egészség fenntartásában, helyreállításában.

Te is voltál baba

Az idei tematikák holisztikus vagyis test-, lelki-, szellemi megközelítésekben szólnak a saját felnőtt létünk, a gyerekvállalás, a várandóság ciklusai és gyereknevelés összefüggéseiről, ezért az előadássorozatot nemcsak azoknak a hölgyeknek, pároknak ajánlják, akik a gyerekáldásra készülődnek, hanem mindenkinek, aki számára fontos, hogy ráláthasson azokra az összefüggésekre, amelyek életének minőségét megalapozzák.

A rendezvény helyszíne a Humán Reform Alapítvány székhelye (Eötvös József u. 13 szám). A rendezvényeken gyerekekkel is részt lehet venni, számukra Márton Éva tart nemezelő foglalkozást. Ehhez a részvételi szándékot előre kell jelezni.

Egyéb információkat a székelyudvarhelyi Születés Hete rendezvényről ide kattintva, vagy a 0740-169.006, 0744-603.637 telefonszámokon érdeklődve találsz.

Ha csatlakozni szeretnél a magyarországi Születés Hete Fesztiválhoz (ápr. 01 - okt. 31-ig) ide kattinthatsz.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."