Lyukasóra » Rendezvények

Szétkapták Szejkét a fesztivállatok

Pénteken nyitotta, vasárnap zárta kapuit a Motion Feszt. A formabontás sikerült, én már epekedve várom a következőt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

fotók: Luka Zsolt és Gaál István
fotók: Luka Zsolt és Gaál István
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. július 07., 12:22
4 hozzászólás. 

Péntek délután érkeztem meg Szejkefürdőre, a Motion Fesztivál kapujához, ahol egy zökkenőmentesen működő beléptetőrendszerrel találkoztam. Hozzá kell tennem, érkezésünkkor nem volt túl nagy a tolakodás. Vártam a fűben szerteszét ülő, vodkázgató fiatalokat a kapun kívül, meg a kígyózó sorokat a check-innél és a karszalagot. De ezen hagyományos fesztiválkellékek közül csak a karszalaggal találkoztam.

A sikeres bejelentkezés után nem sokat teketóriáztunk és leültünk egy üveg vodkával, hogy a következő kiérkezőknek már mi is hozzátegyünk picit a fesztiválfeelingjéhez.

chillspot

Kicsit szkeptikus voltam afelől, hogy csöpp kis Udvarhelyünk egy ilyen típusú eseményre fel tudja-e tölteni a Szejkefürdőt, de szerencsére kellemeset csalódtam. A szervezők ugyan számokat nem árultak el, azt elmondták, hogy a vártnál sokkal többen jöttek el az eseményre. Első este ugyan családiasabb volt a hangulat, ha a résztvevők számát kellene megsaccolnom, 400-500 fő közé becsülném, a második éjszaka már ennél sokkal többen taposták a Szejke füvét.

mosion1

Az ország különböző pontjairól, többek között Bukarestből, Kolozsvárról, Brassóból és Nagyváradról érkeztek a fesztiválozók, de angol és dán látogatói is voltak a debütáló elektronikus őrületnek. A szervezőbrigád elárulta, hogy egy körülbelül harmincfős társaság azzal a tudattal érkezett, majd ragadt ott Segesváron, hogy vonat hozza őket a Motion fesztiválra.

mosion3

Nagyon kellemes meglepetésként ért, hogy az evő-ivó sátorban hagyományos, és nem fesztiváláron juthattunk hozzá a sörünkhöz vagy a csirkés szendvicsünkhöz. Az árak az udvarhelyiek zsebére voltak szabva, ahogy a szórakozási lehetőségek is, hiszen a bulizáson és a csocsón kívül az ember nem igazán találhatott magának alternatívát. Mentségükre legyen mondva, a két napos formabontó rendezvény a zenére és a tombolásra orientálódott. Az meg olyannyira jól sikerült, hogy az Antena 1 sem tudta szó nélkül hagyni. Íme:

A rendezvény minőségéről az is tanúskodik, hogy Mihai Popoviciunak, a román elektronikus zene Luke Skywalkerének show-ja befejeztével esze ágában sem volt lezárni az éjszakát, és egészen reggelig ropta az udvarhelyi közönséggel. A szervezőktől megtudtuk, Adrian Eftimie és Dj Optick is nagyon elégedett volt a rendszerrel, illetve a fogadtatással és európai szintűnek titulálták a szakemberek által összeállított hangtechnikát. Ezen nem is csodálkozom, hiszen reggeli hétkor hazafele, a Bethlen- negyedben kullogva, még bólogattam a Szejkén hasító zenére.

mosion4

Maga a buli valóban feledtette velünk az esetlegesen felmerülő hiányosságokat, hiszen mindenki önfeledten tombolt, a kicsinek véletlenül sem nevezhető tömegben. A szervezők célkitűzései, miszerint magas színvonalon ismertetik meg a műfajt továbbá, hogy a több városban létező, az elektronikus zenét kedvelő csoportokat összehozzák, azt hiszem maximálisan sikerültek.

Eftimie.es.Optick

Ha eddig finomvegyes érzésekkel is voltam a stílus iránt, jövőre már én is kedvelőjeként fogok megérkezni a Motion-re, hiszen a szervezők elmondása szerint, tervben van a második felvonás.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
udvar
2015-07-08 08:28:29
:D
A cikknek nagyon promo szaga van :))) Kicsit felhúzott, amikor a rockzene iránti igény megszünésével reklámoztátok az összejövetelt, de most látszik mekkora kamu volt az egész :D. Csak megemlíteném, hogy a rockmaraton nem azért szünt meg mert nem volt ígény rá, az ígényt jól mutatja az idei szelterszi motorostalálkozó is. Nem kell félreérteni senki zenei ízlését nem bántom, csak megjegyeztem, hogy nem volt szép másokat piszkálni. Ja ... és a 400-500, a képek alapján, enyhe kifejezéssel is tulzás :D
avatar
Milan Yorgi
2015-07-08 21:40:29
Rock contra Motion Fest
Egy annyit hozzáfüznék, kintvoltam jó pár rockamaratonon de a Motion festen is.Sőt a motoroson is.Itt udvarhelyre nagyon nehéz behozni is valami ujat is,meglepődöm egyes fiatalakon kik örökölték ezt a székely virtust,anyukától,apukától vagy a szomszédtól.Annyira buták,érdektelenek sokan , hogy eget hasít.S hanem mulatós s egyéb , nyálgép zene. :-/ .Örülök, hogy ennyire is össze tudták hozni,ha nem is voltak 4oo-an , de volt létszám azért.Rock zenére az érdeklődés itt csökkent valóban,követtem a helybéli rock-metál eseményeket.Ha lenne nagyobb érdeklődés,az az nagyobb létszám,lehetne menőbb zenekarokat is elhozni.De míg mindenki otthon üldögél és unja, vagy sajnálja azt a napi 2o-3o Ron-t..addig nincsen miről beszélni.Várom én is természetesen a következő Motion Festet, de azt sem bánnám ha a Rock Maraton újra éled :D . (I'm a TechnoRocker :P ) Cheers!
avatar
Belevi
2015-07-09 18:56:16
"Zene"
Jól fogalmazott a cikk írója, mikor elektromos őrületnek nevezte ezt a rendezvényt, mert hogy zenei fesztiválnak nevetséges lenne titulálni! Mert a zene nemcsak ritmusból, hanem dallamból is áll. Az elektromos tuc-tuc, bum-bumnál dallamot hiába keresni. Lehet, hogy volt 300 ember, aki élvezte, és kb. tízszer annyi, akinek elege volt a két éjszakán át tartó bömbölésből. Igen, mert azt lehetett hallani a város bármely területén, nem kis bosszúságot okozva ezzel minden rendes, munkás, pihenésre vágyó polgárnak. Ez úttal is köszönjük a kedves szervezőknek a "kellemes" kialvatlan éjszakákat. Máskor ha lehet, akkor vagy adjanak mindenkinek fülhallgatót, és úgy nyomassák, vagy takarodjanak el erről a környékről, mert nem hiányzik ilyesmi nekünk!
avatar
Milan Yorgi
2015-07-11 10:28:58
Motion
Új keletü a dolog..elsőnek volt ilyen techno, deep house , minimal, electro stílusú zenével megáldott összejövetel.Most mennyire fesztivál , azt nem vitatom. És nehogy már akkora baj legyen , hogy két napon át dübörgött a város.Egy évben egyszer el lehet viselni,nyár van , a szabadtéri rendezvények időszaka.Amúgy egyeltalán nem volt olyan hatalmas hangcucc csak viszonylag erős.RCF cég TT szériás Line Array hangládák.
Én sem aludtam amúgy,de nem tudok haragudni,ki lehetett birni...és örökké nem lehet mindenkinek eleget tenni.Sokan biztos a néptánc fesztiválra szavaztak volna..talán a második felvonásra,mert már volt..hahaha . A frásznak kell ez...mi a görgeteg van itt , nyugdijasok klubja vagy Udvarhelyi falunap? :))) Na ott kell népzenézni ,mindjá lejár a világ és még nem volt techno - house party itt ?! Szégyen volna...
Miért olyan nehéz elfogadni egy kis világi - trendy dolgot-zenét? Mi a jó abban , ha valaki ilyen nagyon székely stílusban működik? Előbb van :))))) ???

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."