Lyukasóra » Rendezvények

Intim Torna Illegál: név egy mosdóból

Pénteken este ugrálunk a Patkóban – az Intim Torna Illegál ugyanis egy ugráltatós, energikus zenekar.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

koncert_itimtorna
fotó: intimtornaillegal.hu
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. május 10., 10:49
0 hozzászólás. 

Az Intim Torna Illegál tagjai 2009 őszéig a Kistehén Tánczenekarban játszottak – az együttes ekkor kétfele vált: Kollár-Klemencz László más tagokkal vitte tovább az eredeti zenekar nevét és számait, a négy másik zenész pedig 2010. január 22-én lépett fel először Intim Torna Illegál néven.

Az azóta eltelt több mint két évben a Kiss Sándor (basszusgitár, ének), Dorogi Péter (gitár, ének), Nádasdi János (ütőhangszerek), Gálos Ádám (dob) felállású kvartett megjelentetett egy nagylemezt Cirkusz címmel, amiről a címadó dal mellett olyan számok lettek rövid időn belül nagyon ismertek, mint a Kedvenc mindenem a biciklim, a Vágjál lyukat a kádba és mások.

Bulizós, energikus, lüktetős zene ez, van benne jó adag rock és folk is, de aki nem látta-hallotta eddig, az eldönti pénteken este 21 órától, amikor a jubiláló, 20. Diáknapokon a csapat a Márton Áron téren koncertezik majd (az előzenakarok két udvarhelyi diákcsapat, a Dead Smile és a Face Today lesznek).

koncert_itimtorna

A zenekar basszusgitárosával, Kiss Sándorral beszélgettünk.

Mind a négyen a Kistehén Zenekar tagjai voltatok, aztán megtörtént a szétválás, létrehoztak egy másik csapatot - milyen volt az az időszak, amikor már nem voltatok az előző zenekarban, hogyan alakult ki az Intim Torna Illegál és hogyan adtátok ezt a nevet?

Nagyon nehéz volt, egy elég komoly és sikeres korszakot zártunk le az életünkben,de mint egy házasságban itt is kialakult egy olyan helyzet amit már nem lehettet folytatni. Így történt hogy egy egész zenekar az énekese nélkül folytatta tovább a zenei pályáját.

Mindent előröl kezdtünk, mondhatnám talán még lejjebbről, hiszen volt egy olyan múltunk, ami gátakat is görgetett elénk, megküzdöttünk ezekkel a dolgokkal. Visszagondolva két és fél éve volt ez, nagyon kézenfekvő volt minden lépés, de akkor nagyon féltünk, hogy hogy lesz tovább, összejön, nem jön össze? Összejött!

koncert_itimtorna

Ami a nevet illeti, amikor már biztos volt, hogy új zenekart csinálunk, már híre ment a sztorinak, az akkori Gödör klub kért is egy koncertet 2010. január 22-re, persze rávágtuk, hogy megyünk. Nem volt még egy számunk sem, nevünk sem, aznap ki kellett találni egy nevet.

Egész nap ültünk egy kávézóban és órákon át gondolkoztunk mi legyen. Nagyon ki voltunk, hogy nincs egy normális név és én is izzadtam rendesen. Na jó, elmegyek WC-re, s ahogy mostam a kezem, a tükrön volt egy matrica, s az volt ráírva, hogy INTIM TORNÁT VÁLLALOK! Ez az, mondtam! Így lettünk Intim Torna Illegál.


Hogyan született legismertebb dalotok, a Hipnotizőr király?

A Hipnotizőr király vázlatait már a Petivel (Dorogi Péter, a zenekar gitárosa – szerk. megj.) megcsináltuk csak hobbiból, de nem gondoltuk, hogy aztán kulcsfontosságú dal lesz a jövőnkre nézve.


Aránylag hamar ismertek lettetek, alig néhány hónap alatt, minek volt nagyobb szerepe ebben: a rádióknak vagy a Youtube-nak?

Azt szoktam mondani minden fontos egy produkció számára: koncert, rádió, internet és ezek kicsi téglák, amiből feláll egy brand, egy zenekar. Az Intim Torna Illegál amióta megalakult, úton van és egyre többen járnak a koncertjeinkre. De mégis a legfontosabb hogy a zenekar őszinte és energikus legyen.


Hordtok még Intim Torna Illegál Converse cipőt? Vagy egyáltalán tornacipőt?

Alapból tornacipős zenekar vagyunk, hála a támogatóinknak, cégeknek, össze tudjuk kötni a dolgokat és nem lesz izzadtságszagú reklám, mi ezek vagyunk és ennyi.


Itteni népszerűségeteket jól jelzi, hogy nagysikerű koncertet tartottatok tavaly Tusványoson is, hogyan emlékeztek arra a „viharos" koncertre?

Nagyon nagy élmény volt Tusványos, azért is mert azóta legendás történet hogy három számot játszottunk és elmosta az eső, majd a helyi sportcsarnokban hajnali kettőkor tartottuk meg a bulit, óriási volt.


Idén ősszel lesz új lemez is, erről már ismerjük A mennyország kapujában című dalt - milyen album lesz ez az előzőhöz viszonyítva és követi-e a hagyományos CD formátumot, lesz-e különlegessége?

A mennyország kapujában már előszele az ősszel megjelenő új albumnak. Sok meglepetés lesz a lemezen és szerintem csavarunk rendesen a hőfokon újra, mindenképpen energikus, érzelmes, erős, Intim tornás lemez lesz!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."