Lyukasóra » Rendezvények

Őrjítő francia DJ-k a Félszigeten

Ismét megfelelő arányban képviseltetik magukat a legkülönbözőbb zenei stílusok Románia legnagyobb fesztiválján, a Félszigeten.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

Félsziget Fesztivál
Augusztus 23-26. között várják a félszigetelőket
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. május 25., 12:50
0 hozzászólás. 

Az underground és a mainstream elektronikus zenék közti arányokat a francia Dirtyphonics drum and bass kollektíva billenti helyre, miután a 2012-es Félsziget elsőként a trance műfaj két sztárját, ATB-t és Josh Gallahant jelentette be.

A Dirtyphonics tagjai, Charly, Thomas, Pho és Pitchin 2006-ban szövetkeztek arra, hogy friss vért pumpálnak a drum and bass műfajba, és sikerült fenekestől felforgatniuk a szcénát utolérhetetlen live actjeikkel, a műfaji határokat semmibe vevő zenéjükkel. Fellépéseik a legütősebb elektronikus zenék és a rockkoncertek hangulatának ötvözetei, de producerként sem utolsók: a világvezető dnb és dubstep dj-i folyamatosan játsszák dalaikat, és olyan sztároknak készítenek remixeket, mint Skrillex, a Crystal Method vagy Nero. Idén nemcsak a párizsi srácok tucatnyi kislemez után megjelenő első albumára, hanem Félszigetes fellépésükre is türelmetlenül várhatnak rajongóik: ők zárják a Félsziget tizedik kiadását a Teraszon.

Az önmagát "Magyarország legrosszabb zenekarának" tituláló, de az állítást 23 sorlemezzel és megannyi emlékezetes koncerttel 22 éve tételesen cáfoló Republic zenekar idén pár éves kihagyás után visszatér a Félsziget Fesztiválra, mégpedig a nagyszínpadra. Rajongóik számára jó hír, hogy nem kell már túl sokat várniuk kedvenceikre, ugyanis a fesztivál első napján, augusztus 23-án lépnek fel.

A reggae műfajának magyarországi meghonosítói, a Ladánybene 27 szintén a Félsziget idei zenei programjának változatosságát erősíti. Az 1985 óta működő LB 27 Közép-Kelet Európa első és legnépszerűbb reggae-zenekarának számít már több mint húsz éve, tucatnyi slágerük Magyarország határain is túlvitte hírnevüket, és, bár lehet, hogy a rasztahaj időközben rövidebb lett, de a rasztaszív ma is ugyanúgy dobog. Augusztus 24-én pedig a félszigetezőkével együtt fog dobogni Magyarország elsőszámú reggae zenekarának Teraszos koncertjén.

A Kistehén zenekar körül sok minden és sok mindenki változott a 2002-es megalakulás óta, de két dolog nem: a zenekar művészi, zenei hátterét és szövegét a kezdetektől adó Kollár-Klemencz László és az az egyedi hangvétel, amelynek olyan slágerek köszönhetőek, mint a Szerelmes vagyok minden nőbe, a Szájbergyerek, a Virágok a réten vagy a Jó csávó a Markó. A zenekar jelenleg új lemezén dolgozik, de addig is augusztus 24-én mulat egy jót a félszigetezőkkel.

A Viţa de Vie zenekar 2012-ben fennállásának 15. évfordulóját ünnepli, így aztán minden idei fellépésük a 15 év alatt született zene ünnepe és egy köszönetnyilvánítás az időközben hatalmassá nőtt rajongótábor irányába. És mivel a félszigetezők is ebbe a táborba tartoznak, augusztus 24-én együtt ünnepelik Adi Despottal és csapatával a zenekart és a tízedik Félszigetet. Az eurovíziós szereplésről idén hajszálnyival lemaradó, de tehetségét az összes nagyobb romániai fesztiválon már bizonyító Electric Fence 2012-ben másodszor lesz a Félsziget vendége meggyőző tavalyi műsora után.

A Félsziget fesztivál tízedik kiadásával kapcsolatos információkat ide kattintva illetve a rendezvény Facebook-oldalán lehet megtalálni.

Az augusztus 23-26. között, Marosvásárhely és Marosszentgyörgy határán, a Maros partján zajló fesztiválra augusztus elsejéig a korábbi évekhez képest féáron, 100 lejért lehet bérletet váltani négy felejthetetlen napra, és 40 lejbe kerülnek a napijegyek az Eventim jegyterjesztő hálózatában. Augusztus elsejétől elővételben és a helyszínen egyaránt 150 lej lesz a bérlet ára, és 60 lejbe kerülnek a napijegyek.

Sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."