Băsescu kihirdette a Big Brother törvényt

Az államelnöki hivatal közleménye szerint Traian Băsescu kedden aláírta a Big Brother törvényt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

BigBrother1
A telefon és internetszolgáltatók kötelesek az adatokat 48 órán belül a nyomozóhatóságoknak kiszolgáltatni.
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. június 13., 09:22
0 hozzászólás. 

A képviselőház május 22-én 197 szavazattal, 18 ellenszavazattal és 13 tartózkodással bólintott rá arra a törvénytervezetre, amely szerint a fix és a mobiltelefon-, valamint az internetszolgáltatók is kötelesek fél éven át tárolni az előfizetők hívásadatait, és azokat a nemzetbiztonságért felelős hivatalok kérésére kötelesek átadni.

Az előterjesztést a szenátus elutasította, de a képviselőház a fő döntéshozó ebben az estben. A fix és mobiltelefon-szolgáltatók kötelesek tárolni a hívó és a hívott fél telefonszámát, sőt nevét is. Abban az esetben, ha a hívást átirányítják, akkor az új szám adatait is tárolják.

Az internetszolgáltatók a felhasználó email-forgalmának adatait rögzítik, az előfizető nevét és címét, készülékének azonosító adatait. A szolgáltatók a telefonbeszélgetések és emailek tartalmát nem rögzíthetik.

A telefon és internetszolgáltatók kötelesek az adatokat 48 órán belül a nyomozóhatóságoknak kiszolgáltatni. Ha két nap alatt nem sikerül kiadni a megfelelő információkat, akkor legtöbb öt nap áll a szolgáltatók rendelkezésére. A nyomozóhatóságoknak is értesíteniük kell 48 órán belül azt a személyt, akinek adatait figyelik, kivételt képeznek azok a gyanúsítottak, akik a nemzetbiztonságot veszélyeztetik.

Leonard Orban európai ügyekért felelős miniszter május 7-én is figyelmeztetett, Románia napi 30 ezer eurós bírsággal sújtható, ha nem fogadja el a Big Brother törvényt, mivel az Európai Unió már elindította ez ügyben a szabályszegési eljárást.

uh.ro/manna.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."