Dragnea: Négy javaslatom van a miniszterelnöki tisztségre

Hétfőn konzultálnak Klaus Iohannis államfővel az új miniszterelnök-jelölt személyéről.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

dragnea
Liviu Dragnea Fotó:archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2017. június 22., 09:17
0 hozzászólás. 

A következő napokban összeül a Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottsága, vasárnap pedig az alakulat parlamenti frakciói is ülést tartanak, hogy eldöntsék, kit jelölnek a miniszterelnöki tisztségre – jelentette be Liviu Dragnea.

PSD elnöke azt mondta egy szerda délutáni sajtótájékoztatón, hogy jelen pillanatban négy javaslata van a kormányfőjelölt személyére, „urak és hölgyek, a párt tagjai". Hozzátette, a hétfői konzultációkon egyetlen javaslattal állnak majd Klaus Iohannis államfő elé.

Dragnea azt is kifejtette, az új miniszterelnöknek korrekt, felelősségteljes, jó munkabírású, becsületes embernek kell lennie, ugyanakkor fontos, hogy "ne legyen kalandor", és legyen képes gyakorlatba ültetni a kormányprogramot.

A szociáldemokrata pártelnök ama meggyőződésének is hangot adott, hogy Klaus Iohannis államfő a PSD és az ALDE jelöltjét bízza meg kormányalakítással, hiszen az ország stabilitásának biztosítása közös érdek.

Băsescu másképp gondolja

Ezzel szemben, Traian Băsescu a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke azt állítja, a miniszterelnöki mandátumot a liberálisoknak kellene megkapniuk.

A PMP elnöke szerint a szociáldemokraták és a demokrata liberálisok alkotta koalíciónak ellenzékbe kellene vonulnia, és a jelenlegi ellenzéknek kellene új kormányt alkotnia.

Arra kérdésre, hogy most ki tudna többséget alkotni a parlamentben, Traian Băsescu azt válaszolta: „Az ellenzék. A mandátumot a következő pártnak kell átadni, amely a legtöbb szavazatot szerezte, vagyis a liberálisoknak és nekik kellene megpróbálniuk többséget alkotni. Véleményem szerint Iohannis államelnöknek kötelessége ezt tenni, mert semmilyen biztosítéka nincs arra, hogy három hónapon belül, Dragnea szeszélyeit követve, nem fogjuk megismételni a mostani helyzetet. Ezek az emberek alkalmatlanok a kormányzásra".

Traian Băsescu hangsúlyozta, eddig nem tárgyalt a liberálisok elnökével, Ludovic Orbannal.

Az új miniszterelnök kinevezésére a Grindeanu-kabinet megbuktatása miatt van szükség. 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."