Megkezdődött a nyolcadikosok záróvizsgája

Az országos képességfelmérő vizsga román nyelv és irodalom írásbelivel startolt. Az eredményt figyelembe veszik a középiskolai felvételin.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Kepességfelmerő vizsga
Hétfőtől vizsgáznak a nyolcadikosok
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. június 25., 13:08
0 hozzászólás. 

Az országos felmérésre 190 291 diák iratkozott be.

A 4516 helyszínen zajló vizsgák mindegyik termében ugyanolyan kamerákat szereltek fel, amelyeket az érettségin is használnak. "Ha lesz olyan iskola, ahol nincs kamera, akkor a miniszter szedi a sátorfáját" – jegyezte meg maga a tanügyi tárca ideiglenes vezetője, Liviu Pop.

Az országos képességfelmérő június 25-27. között zajlik. A tételeket szétküldték az összes vizsgaközpontba. "Négy központban voltak kisebb problémák az internetkapcsolattal, de gyorsan megoldották, így 9 órától minden intézményben működött" – közölte a miniszter.

A képességfelmérő országos központjában tíz közepes nehézségű tételvariánsból választották ki azt az egyet, amit a diákoknak 120 perc alatt kell megoldaniuk. Minden írásbeli után az országos központ honlapján közzéteszi a kihúzott tételt, a megoldási rácsot és a jegyadás menetét.

A nyolcadikosok záróvizsgája kedden, június 26-án anyanyelvi írásbelivel folytatódik, majd szerdán matematikából méretnek meg az általános iskolát végzők.

Az első eredményeket pénteken, június 29-én függesztik ki (14 óráig), és ugyancsak pénteken 14 és 18 óra között lehet fellebbezni. A végleges eredményeket július 2-án teszik közzé.

A középiskolai bejutáshoz átlagot számolnak a diák nyolcéves átlagából és a képességfelmérő átlagából.

uh.ro/manna.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."