Ma kezdődött a középiskolai iratkozás

Több mint 160 ezer diákot várnak csütörtöktől a kilencedik osztályba való iratkozásra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Nyolcadikos
Nyolcadikos
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. július 05., 14:09
0 hozzászólás. 

Július 14-én a számítógépes rendszerbe bekerült tanulók elosztása történik meg – tájékoztat a tanügyminisztérium.

Július 5. és 8. között a nyolcadikkal végzettek szüleikkel és az iskolák igazgatóival közösen töltik ki jelentkezési lapokat. Minden jelentkezőt abban az iskolában várnak, ahol elvégezte a nyolcadik osztályt.

Ugyancsak ebben az időszakban zajlik a más megyében végzettek jelentkezési lapjainak a kitöltése az erre a célra minden megyében külön kijelölt tanintézményben.

A számítógépes rendszerben regisztráltak július 6. és 9. között javíthatják ki jelentkezési lapjukat, majd július 13-án megejthetik a végleges finomításokat a beiratkozottak.

Július 14-én történik meg a számítógépes szétosztása azoknak a diákoknak, akik elvégezték a nyolc osztályt, és nem töltik be a 18. életévüket az iskola kezdetéig.

A szétosztást a diákok felvételi médiája és a bejelölt szakok szerint csökkenő sorrendben végzik el. A felvételi média összegét a gimnáziumi évek általános médiája és a képességfelmérőn elért média számtani középarányosa teszi ki.

A bejutási sorrendet július 15-én az általános iskolákban függesztik ki. Július 16-án pedig a középiskolákban teszik közzé azoknak a névsorát, akik abban a tanintézményben kaptak helyet.

Július 16. és 26. között az általános iskolát végzetteknek abban a tanintézményben kell jelentkezniük, ahová bejutottak, itt adhatják le a beiratkozáshoz szükséges iratcsomót.

A második számítógépes elosztást július 23-ra időzítette a tanügy-minisztérium. Ekkor azokat a diákokat osztják szét, akiket nem soroltak be egyetlen tanintézménybe sem, illetve azokat, akik olyan középiskolába jelentkeztek, ahol felvételi vizsgán kellett részt venniük, de az nem sikerült.

A végső szétosztást szeptember 6-án és 7-én szervezik, melyen azokat sorolják be a tanintézményekbe, akik eddig egyik szétosztásban sem vettek részt, vagy akik később fejezték be a nyolcadik osztályt.

A jelentkezéshez, iratkozáshoz és szétosztáshoz szükséges információk ide kattintva érhetők el.

manna.ro/antena3.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."