Olimpiára edzenek a zsebtolvajok (videó)

Riadókészültségben a Scotland Yard, miután információkat kapott arról, hogy dél-amerikai és kelet-európai bűnszövetkezetek az Olimpiai Játékokra érkező turistákat akarnak kirabolni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Olimpia, tolvaj
Felkészülési szakaszban a zsebtolvajok
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. július 19., 16:01
1 hozzászólás. 

A BBC riportere meggyőzött néhány zsebmetszőt, hogy mutassa be, hogyan akcióznak.

Johnny, Mario és Danny egy ötvenfős román tolvajbandához tartozik, amely Barcelonában tevékenykedik, de most elhoznák az aranyat Londonból.

Első lépésként a fiatalok dokumentálódnak, feltérképezik a nagyobb bevásárlóközpontokat, melyek az olimpiai helyszínek közelében találhatók, de számítanak a túlzsúfolt autóbuszokra és a metrókra is tervük véghezviteléhez. Az utcák szatelit-felvételeit arra használják, hogy menekülési útvonalat tervezzenek.

„A véremben van, ehhez az egy dologhoz értek. Ezt csináljuk, és jól csináljuk" – vallotta be Johnny, és visszaadta a riporter pénztárcáját. Elmondta, zsebtolvajként ügyködik már hétéves kora óta é.

„Figyelj, mindenféle trükköt bemutatok, hogy elvonjam a turisták figyelmét, és már el is tűnt a pénztárca, telefon. Csak egy másodperc, és a vakációjuk tönkrement" – teszi hozzá Johnny, aki egy pakli kártyát tüntet el kezéből.

A zsebtolvajok büszkék képességeikre, és vallják, hogy szigorú szabályok szerint dolgoznak, hogy észrevétlenek maradjanak. Nem fogyasztanak alkoholt, hogy éberek maradjanak, és nem folyamodnak erőszakhoz.

„Egyes tolvajok drogfüggők, és a szerzett pénzt kaszinókban verik el, kétségbeesésükben erőszakosak. Mi nem ilyenek vagyunk" – jegyezte meg Johnny.

„A fényképezőgépeket, laptopokat és telefonokat Romániába küldjük, ott pedig a feketepiacon adják el ezeket, így hetente 5000 eurót is csinálunk, ha a turisták egy másodpercre, csak egy másodpercre hagyják felügyelet nélkül csomagjaikat" – folytatta a tolvaj.

Egyik taktikai elemüket Ronaldinhónak nevezték el, arról a focistáról, aki táncol gólörömében. A felállás szerint Johnny egy térképpel a kezében útbaigazítást kér a gyanútlan turistától, addig pedig Mario és Danny részegnek tettetik magukat, és táncolva az áldozat felé haladnak. A következő pillanatban pedig elinalnak a turista pénztárcájával.

"Én vagyok a csali. Mario a zsebtolvaj, vagy aki elvonja a figyelmet, mert neki rengeteg tapasztalata van. A telefont vagy a pénztárcát pedig Danny-nek adja, aki elfut vele. Így a turistának fogalma sincs, hogy kinél vannak a javai. Túl gyorsak vagyunk" – magyarázta Johnny.

uh.ro/manna.ro



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kszl
2012-07-20 08:42:40
Nos ez mit bizonyít?
Emlékezzetek miért is vezettek be vízum kényszert a román állampolgár számára, biztosan nem azért mert dolgozni akart.

Benne van a vérükbe a csalás, és a lopás. Tisztelet a kivételnek, mert szerencsére van...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."