Skóciával ütötte meg a románok ingerküszöbét az SZNT

Az Európai Unió „strukturális változás" előtt áll, és a „belső bővülések" miatt Skócia és Katalónia „rövid időn belül" független állam lesz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Izsák Balázs
Izsák Balázs, az SZNT elnöke
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. szeptember 18., 08:18
1 hozzászólás. 

„Meg vagyok győződve arról, hogy ez a bővülés nem csak két új állam megjelenését jelenti, hanem a régiók és államok közötti kapcsolat újragondolását is" – jelentette ki hétfőn Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke, aki szerint az EU és az EU-ban élő közösségek viszonyának újragondolása az EU demokratizálódásához is vezet. Ezek a strukturális változások pedig a tagállamok kölcsönös egyeztetésén alapulnak, így szerinte ebben a kontextusban nő annak esélye is, hamarosan a román parlament elfogadja azt a törvényt, amivel autonómiát kap majd Székelyföld.

„Romániának meg kell tennie a decentralizációs lépéseket – az egész román politikai elit a decentralizációról beszél. Az európai autonómiák, legalábbis ahogy ez Nagy-Britanniában és Olaszországban történt, decentralizációs folyamatból születtek, és ezek mind összefüggnek" – magyarázta az SZNT-elnök.

„Skóciában jövőre lesz népszavazás, Katalóniában pedig akkor szervezik meg a referendumot az önálló államiságról, ha a parlamentjük kikiáltja az állam függetlenségét, és életbe lép a Katalóniai Parlament döntése" – tette hozzá Izsák.

uh.ro/manna.ro



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kszl
2012-09-18 10:27:49
Ahogy összetákolták romániát, pont úgy fog szétesni, és ők ettől félnek a legjobban...Éljen a Független Erdély...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."