Színes » Benzingőz

Az autonómiáért tüntet a terelőúti jelzőlámpa (videóval)

A független és autonóm lámpa a székely értékekre hívná fel a figyelmet autonómiatörekvésével, miközben jobboldali szavazásra buzdít.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

autonomistajelzolampacimlap
A jelzőlámpa autonómiatörekvései, képernyőfotó: Egyed Ufó Zoltán
szerkesztoÍRTA: EGYED UFÓ ZOLTÁN
2018. január 31., 11:34
0 hozzászólás. 

Ez egy igaz történet. Egy igazi székely sikertörténet, egy valódi udvarhelyikum. Főhősünk nem más, mint, szóval ugyanaz: a jelzőlámpa a terelőútról a bethlenfalvira való kitérésnél. Eddig egy kis szürke, jellegtelen jelzőlámpa volt, időnként piros, időnként zöld, fel sem tűnt igazán az udvarhelyieknek. Csak az, hogy túl rövid ideig zöld.

De most, néhány hónapja ez a kis jelentéktelen jelzőlámpa gondolt egy nagyot, és kikiáltotta a kulturális autonómiát. Mindentől függetlenítette magát, és csak a saját kreativitása szab határt viselkedésének. Naponta többször újra feltalálja magát, érdekesebbnél érdekesebb szerepekbe bújik, hol durcás, hol játékos, hol pimasz, hol negativista nemzetállamtagadó, hol jó munkásember.

Autonómiaharca balesetveszélyes. Főleg akkor, amikor mindkét szemével leszámol nulláig, a számok eltűnnek, az autók elindulnak, s mikor az útkereszteződés közepén vannak már, ő totál magabiztosan visszarak egy piros 15-öst, és számol tovább lefelé nyugodtan, mintha fel sem tűnne neki, hogy halálba küldött két autót.

Szemtanúk szerint olyat is csinál, hogy mindenkinek zöldet mutat egyszerre, s a meglepett sofőrök az útkereszteződésben szembesülnek a turpissággal. De ő nyugodt, nem izgatják az ilyen apró részletek. Ha két autó összecsattan, az is része a történelemnek. Milyen is lenne egy olyan függetlenségi háború, amelyik nincs meglocsolva vérrel?

Amikor az autonómiaellenes sofőrök felvetik, hogy nincs ez a számolás így rendben, mert becsapós és balesetveszélyes, akkor az autonómiapárti sofőrök kioktatják őket a Közlekedési Infó csoportban, hogy kuss, csak zöldön szabad átmenni és kész. És igazuk van! Éljen az autonómia!

Ilyen sikeres autonómiaharc környékünkön még egy nincs. Hiába a hónapok óta tartó lakossági feljelentések, a rendőrség nem tesz semmit ellene, békén hagyja. A helyi hatóságok is engedik, sőt finanszírozzák is, állják a villanyszámláját. A szekusok sem figyelik naphosszat, mint a kokárdás ünneplőket a Patkóban.

Dan Tănasă sem próbálja a bíróságon levetetni szép pirosbetűs számlálóját. Pedig megtehetné, mert ennek a jelzőlámpának a gyalogosrésze ebben a fehér hóban pirosan és zölden számol csak, sárgán nem, és jobbra fordulva teszi mindezt, nyilván, csak azért, hogy a hamarosan megtartandó magyarországi választásokon való szavazásra buzdítson.

Ez egy igazi udvarhelyi sikertörténet, legyünk rá büszkék és tanuljunk belőle!

Szép volt, mese volt. Aki nem hiszi, járjon utána!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."