Alig van munkahely Udvarhelyen

Munkahely kínálatból Bukarest a listavezető több mint 6000 munkahellyel, Udvarhely a lista végén alig éri el a százat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Allásbörze
Udvarhely a lista végén kullog
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. október 24., 15:10
0 hozzászólás. 

Elkészült az ország legtöbb munkahelyeit kínáló városok Top 5 rangsora. A www.eJobs.ro több ezer naprakész állást hirdet az oldalán, ahol akár régió, város, tapasztalat, végzettség alapján kereshetünk állásajánlatot.

Vezet a főváros

A felmérések szerint a ranglista első helyét Bukarest foglalja el. Jelenleg az országban a fővárosban van a legnagyobb munkahelykínálat, ugyanis több mint 6000 betöltetlen állás van a különböző munkaterületeken. Aki itt lakik vagy hajlandó a munkahely miatt ide költözni, a legszélesebb munkalehetőségek közül választhat ma Romániában.

A második helyen már a jóval visszafogottabb számokkal kecsegetető kincses város áll, de még így is bőven akad munkahely annak, aki dolgozni szeretne Kolozsváron. Jelenleg mintegy 2200 üres munkahely várja, hogy betöltsék, bár az itt kínált munkahelyek több mint felére, átlagon felülüli tapasztalattal rendelkező munkaerőt keresnek. A közepes szintű tapasztalat, három az adott szakmában eltöltött évet feltételez.

Harmadik helyért Temesvár és Brassó versenyez, ahol több mint 1700 állást kínálnak városonként. Azok akik itt szeretnének elhelyezkedni széles kínálatból választhatnak, mint például a területi képviselő, értékesítési ügynök, telefonos ügyfélszolgálat, mérnök, minőségi ellenőr, gyógyszer értékesítő, stb.

Megosztott a negyedik hely is, itt Jászváros és Konstanca áll holtversenyben, ugyanis jelen pillanatban több mint 1500 munkahelyet kínálnak az említett városokban. Az ötödik helyre Szeben került több mint 1000 meghirdetett poszttal. A sorban őket követi Krajova, Arad, Ploiești, Marosvásárhely, Várad vagy Galac. A teljes lista elérhető a www.eJobs.ro oldalán.

Maradunk a kullogó vidék?

Székelyudvarhelyen legutóbb szeptemberben  tartottak állásbörzét, ahol 99 jelentkezőt interjúra is elhívtak az állást kínáló cégek. Udvarhelyt már fel sem tüntették külön, az országos statisztikán, mivel alig haladja meg a 100 munkahelyet a kínálat. Jelenleg Hargita megyében összesem több mint 400 meghirdetett, de még be nem töltött munkahely van.

A Munkaerő-elhelyező Ügynökség sem kecsegtet sok jóval, portáljukon mindössze 25 szabad munkahelyet tüntettek fel. Ezek jellemzően gépészeti, géplakatosi, illetve a textiliparban kínált munkák, de elvétve találunk menedzseri, mérnöki, marketinges, vagy biztosítási ügynöki állásokat is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."