A fiatal asztaliteniszezőink hétvégéje volt

Kemény mezőny volt az országos bajnokságon, de Szerencsen szerencsénk volt.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
CservikSzerbia

Cservik ezüsttel hangolt a Szuperligára

Belgrádban remekelt az udvarhelyi asztaliteniszező.
SebastianLoso

Svéd játékossal erősödnek

Ennek megfelelően új célkitűzéssel indítja az új...
BLigasCsapatok

Biztató kezdet

Két csapattal is részt vett Udvarhely a szezonnyitón,...

Bandielsohely
Bándi első lett, fotó: az ISK-FSK hivatalos oldala
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2018. április 25., 10:10
0 hozzászólás. 

Hétvégén rendezték az ifi asztaliteniszezők egyéni országos döntőjét Besztercén, nagyon kemény mezőny vonult fel. Az udvarhelyieknek a szerencse és a sorsolás sem kedvezett, a páros versenyszámok a nyolcaddöntőiben a későbbi bajnokot kapták ellenfélnek.

Az egyéni selejtező csoportokkal kezdődött a három napos viadal, Tamás Szabolcs három győzelemmel jutott tovább és biztosította be a helyét a főtáblán, Sánduly Levente nem tudott élni a lehetőséggel, hullámzó teljesítménnyel elbukta a továbbjutást. Geréb Attila és Vetésy Norbert nagyon nehéz csoportba kapott besorolást, a még első éves ifiként részt vevő fiatalok nem jutottak a főtáblára. A főtábla első fordulójában a besztercei Hurloi ellen Szabolcs az elmúlt két alkalommal győztesként jött ki, ezúttal azonban a Szuperligában is közvetlen ellenfele nagyon elkapta a fonalat, magabiztos 4-0-val ütötte el Szabolcsot a továbbjutástól.

Hárman, párban

A páros versenyszámban a Sánduly-Tamás páros 3-0-ás győzelmet aratott a konstancai Amzu-Hudisteanu páros ellen, a nyolcaddöntőben viszont az első számú kiemelt, majd későbbi bajnok Oprea-Chirița páros ellen már nem sikerült az eredményes játékot folytatni, 3-0 arányban veszített párosunk, így a kilencedik helyen végeztek. A Geréb-Vetésy páros a legjobb harminckettő között volt kénytelen búcsúzni, őket a kolozsvári Pop-Hurloi páros győzte le.

A vegyespárosban Sánduly Levente a craiova-i Puiuval alkotva duót sikeresen kvalifikálta magát a főtáblára, ahol az első fordulóban a Tomica-Barbu páros ellen 2-1-es vezetésről, 3-2-re bukták el a továbbjutást.

Szerencsen szerencse

Szombaton, a magyarországi Szerencsen került sor a XI. Szerencs Város Nemzetközi asztalitenisz versenyre, ahol a hazai klubok mellett felvidéki, kárpátaljai és erdélyi egyesületek is részt vettek, a versenyt öt korosztályban rendezték meg.

A nemzetközi verseny a felnőttek korcsoportjával indult, ahol a Mózes Gyula - Balázs Csaba páros a legjobb tizenhat közé jutott, ott bukott el. Egyéniben Mózes Gyula sikeresen jutott tovább a selejtező csoportból, a legjobb tizenhat között azonban nem bírt a későbbi ezüstérmessel és 3-1-es vereséget szenvedett.

Az U13-as korosztályban Bándi Tamás, Mózes Botond, Kiss Bence, Szentannai Dániel, Bedő Bálint és Balázs Barna állt asztalhoz, mindannyian sikeresen továbbjutottak selejtező csoportjukból. A kieséses főtáblán Bándi nagy menetelésbe kezdett, magabiztos játékot produkált végig, a negyeddöntőben csapattársát, Mózes Botit győzte le, majd a sorban a hazaiak játékosa következett, a döntőben pedig ukrán ellenfele sem tudta megállítani, így megérdemelten nyerte a nemzetközi verseny idei kiírását. Mózes Botond az ötödik helyen végzett, míg Kiss Bence és Bedő Bálint a kilencedik helyen fejezték be a versenyt.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."