Itthon » Gazdaság

Célegyenesben az inkubátorház elindítása

Nagyon várják már a leendő ügyvezető igazgatót, aki még te is lehetsz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

inkubatorhaz1
Inkubátorház sajtótájékoztató, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. december 21., 16:26
0 hozzászólás. 

Holott novemberre ígérték, csak márciusban indulhat be az inkubátorház tevékenysége. Ennek érdekében négy állást is hirdettek meg – mondta el Fancsali Kálmán, a Harghita Business Center Közösségi Fejlesztési Társulás elnöke a sajtótájékoztatón, amiről a 20 perces késés miatt majdnem elmentek az újságírók, és ami a közleményükben szereplő tanácsterem helyett egy másik irodában lett megtartva.

Ügyvezető igazgatót, menedzser asszisztenst, gazdasági tanácsadót és jogtanácsost keresnek, az állások betöltésére december 29-ig lehet jelentkezni Csíkszeredában Hargita Megye Tanácsának székhelyén, a128-as számú irodában. Az újévet a dokumentációk elbírásával kezdik, majd a jelentkezőknek versenyvizsgán kell résztvenniük, amely egy január 9-én tartandó írásbeli és egy 13-án tartandó szóbeli megmérettetésből áll.

Az inkubátorház honlapján megtalálható, milyen dokumentáció szükséges a jelentkezéshez, illetve a jelentkezőkkel szembeni elvárások is. Az ügyvezető igazgató 5000, az asszisztens 3500, és a tanácsadók 3000 lejes bruttófizetést kaphatnak majd. „Ez a plafon, értelemszerűen meg kell nézniük, hogy milyen a tevékenységük" – mondta Fancsali.

inkubatorhaz2

A most betöltendő négy álláson kívül további négyet hirdetnek majd meg januárban, viszont erre csak a leendő ügyvezető igazgatóval való egyeztetés után kerül sor.

Pisilni csak sötétben

Péli Leventétől, a megyei tanács beruházási osztályának vezérigazgató-helyettesétől megtudtuk, az inkubátorház szennyvízhálózatra való rákötése már megtörtént, a villanyhálózatra való rácsatlakozás és a gáz bevetése pedig folyamatban van. A január végére érkező számítógépeken kívül a technikai eszközöket is beszerezték már.

Fancsali Kálmán január végét határozta meg, amikorra fel fogják állítani azt a kritériumrendszert, ami alapján a fiatal vállalkozók le tudják adni a pályázatukat, hogy helyet kapjanak az inkubátorház 48 irodájának egyikében.

Gálfi Árpád polgármester elmondta, nagyon fontos, hogy megfelelő szakemberek töltsék be a meghirdetett munkaköröket, mindenestre, ahogyan ígérték, a város önkormányzata támogatja az inkubátorház működését. Hogy mekkora összeggel járulnak majd hozzá a működtetéshez, azután fog kiderülni, miután összeállították a 2017-es évre szóló költségvetésüket.

inkubatorhaz4

Szeretnék, hogy az inkubátorház költségvetése a leendő ügyvezető igazgató elképzelései szerint alakuljon, viszont Péli Levente elmondta, ennek nagyrészét az székelyudvarhelyi önkormányzat és Hargita Megye Tanácsa biztosítja, ehhez társul Oroszhegy önkormányzata, illetve az UKKSZ is felajánlotta, hogy évi tízezer lejjel járul hozzá a működtetéshez.

Remélik, hogy évről évre csökkenni fog az önkormányzatok által adott összeg és az inkubátorház minél több jövedelmet tud majd kovácsolni. Úgy számítják, körülbelül öt évig, míg kialakulnak az inkubátorház erőforrásai, az önkormányzatok tartják fent azt.

Feltöltik fiatal vállalkozókkal

Bálint Elemér, Oroszhegy polgármestere is nagyon fontosnak tartja az inkubátorház kapcsán alakult együttműködést, hiszen egész Udvarhelyszék gazdaságán nagyot lendíthet.

inkubatorhaz5

Nagy György az UKKSZ elnöke is felszólalt, ő nagyon bízik benne, hogy az ügyvezetői pozícióba egy olyan ember kerül, aki nyitott lesz a szervezetükkel való együttműködésre. Ők partnerek abban, hogy az inkubátorházat feltöltik fiatal vállalkozókkal.

Ennek érdekében elindítanak egy vállalkozásfejlesztő programot, amely jövő év első negyedében kerül sorra, és amelynek célja az udvarhelyszéki fiatalok vállalkozás irányába való terelése és az ő vállalkozásaik összefésülése a már meglévőkkel. Nagyon fontosnak tartja, hogy a hazavágyó fiatalok lássák, hogy van, hova jönniük.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."