Elnököt választ a PSD

Nagy a tolongás a pártelnöki székéért, a jelenlegi elnök mellett régi és új politikusok neve is felmerült, de még nem végleges a lista.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

sigla-psd
sigla-psd
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. február 04., 11:06
0 hozzászólás. 


Ma ül össze a Szociáldemokrata Párt országos tanácsa, ahol körvonalazódnak a párton belüli szövetségek, valamint véglegessé válik az elnökjelöltek névsora is. Mircea Geoană jelenlegi pártelnök szeretné meggyőzni kollégáit, hogy alkalmas a további vezetésre. Számára az elnöki tisztség nem maga a cél, hanem egy eszköz az emberek életének jobbá tételére. Erre valószínűleg nem fogja felhozni érvként a paranormális erőket.

geoana

Mircea Geoană

Adrian Năstase egykori miniszterelnök is egy lehetséges jelölt, ám ezt még nem jelentette ki konkrétan, de a lehetőséget sem zárta ki. Az utóbbi időben egyébként ő javasolta az PSD ügyvezető elnöki tisztségének felélesztését. Talán azért is, mert ő maga töltötte be ezt a pozíciót egészen 2006-ig.

nastase

Adrian Năstase

Miron Mitrea eredetileg Cristian Diaconescut támogatta volna, ám ő döntésképtelen volt, ezért – ahogy Mitrea fogalmazott – „nem lévén más választása”, ő akar elnökké válni. Hozzátette, semmilyen egyéb funkció nem érdekli. Ezzel a támogatni kívánt Diaconescu ellenfelévé válik, aki alelnökből akar fennebb avanzsálni, célja a párton belüli „szögesdrót-kerítések elbontása”. Mindenképpen nemes intézkedés lenne.

mitrea_diaconescu

Miron Mitrea és Cristian Diaconescu

Andrei Alexandru azzal indokolta az elnöki posztért való indulását, hogy ő már szinte 20 éve tagja a szervezetnek, ismeri a történelmét és a háttérben zajló folyamatokat. Az, hogy elég lesz-e mindez a győzelemhez, február 20-án derül ki, ekkor tartja ugyanis a Szociáldemokrata Párt rendkívüli kongresszusát, ahol megválasztják a következő vezetőt.

Andrei_Alexandru

Andrei Alexandru




0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."