Lemondott a Maros megyei tanács alelnöke

Személyes és családi okokra hivatkozva lemondott tisztségéről a Maros megyei tanács alelnöke, Lokodi Edit Emőke.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Lokodi Edit Emőke
Lokodi Edit Emőke
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. február 05., 07:05
0 hozzászólás. 

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben megválasztott politikus - aki 2004 és 2012 között a Maros megyei önkormányzat elnöki tisztségét töltötte be - a megyei képviselői mandátumától is megválik.

Lokodi Edit Emőke elmondta, személyes és családi okokra hivatkozva kérte mind az RMDSZ-nél, mind a Maros megyei önkormányzatnál a felmentését március elsejétől.

Hozzátette, a külföldön élő gyermekeinek és unokáinak szükségük van a segítségére, ezért döntött úgy, hogy egy időre külföldre költözik.

A politikus elmondta jövőbeli politikai ambíciói nincsenek, át szeretné adni a helyét a fiatalabb politikus generációnak. Szerinte minden esély megvan arra, hogy RMDSZ-es politikus foglalja el a megüresedő megyei alelnöki tisztséget, hiszen a magyar szövetségé a legnagyobb frakció az önkormányzati testületben.

Brassai Zsombor, az RMDSZ Maros megyei szervezetének az elnöke azt nyilatkozta, megérti Lokodi Edit Emőke döntését, de végtelenül sajnálja, hogy a szövetségnek nélkülöznie kell a megyei tanács alelnökét az önkormányzati munkából.

"Tízéves önkormányzati vezetői karrier van a háta mögött, ami során páratlan eredményeket ért el" - jelentette ki az elnök.

Brassai Zsombor kevéssé tartotta valószínűnek, hogy az etnikai törésvonalak mentén oszoljon meg a tanács az alelnöki tisztség betöltéséről döntő - várhatóan március eleji - ülésén.

A 35 tagú önkormányzati testületben a megye magyarságát 13 RMDSZ-es politikus képviseli.

"A román politikai pártok megosztottsága aligha veszélyezteti az alelnöki tisztség elnyerését. A 13 tagú RMDSZ-frakció olyan politikai tényező a megyében amit az elnök sem hagyhat figyelmen kívül" - tette hozzá Brassai Zsombor.

A több mint félmilló lakost számláló Maros megyében 38 százalékos a magát magyarnak valló lakosság aránya.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."