Dragnea monnyon le!

Én pedig nem félek a felfüggesztéstől – így Iohannis, aki szerint a párhuzamos állam egy gyenge vicc.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

iohannis-dragnea-tariceanu
Messze nincs összhang az elnök és a kormánypártok vezetői között
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2017. november 23., 09:27
0 hozzászólás. 

"Egyáltalán nem félek a felfüggesztéstől, soha nem is féltem. Először is, ennek semmi alapja, másodszor pedig, nem hiszem, hogy a román állampolgárok ezt akarnák" – mondta az elnök Ploiești-en, ahol a Románia városai száz évvel a nagy egyesülés után. Smart jövő Ploiești-nek című megbeszélésen vett részt. Az államelnök és kísérete vonattal utazott Bukarestből Ploiești-re.

A "párhuzamos és törvénytelen államra" vonatkozó, a PSD végrehajtó bizottsága által elfogadott dokumentumról Iohannis azt mondta, hogy alapjaiban elhibázott hozzáállásról tanúskodik a határozat, amellyel a nagyobbik kormánypárt a "demokratikus viselkedés szélére" sodorta önmagát.

"Ez a párhuzamos állam egy meglehetősen gyenge vicc, remélem, a román állampolgárok is megértik, hogy valójában nem létezik semmiféle párhuzamos állam, viszont van néhány ember, aki magához akarja ragadni az egész hatalmat, és ennek érdekében áldozatként tetszeleg, ilyen fogalmakat eszelve ki. Romániában soha nem létezett és nem is létezik párhuzamos állam. Ez a fogalom olyan országokból származik, ahol viszonylag antidemokratikus rendszerek uralkodnak, semmi értelme, hogy párhuzamokat vonjunk" – mondta az államfő.

Iohannis szerint rossz az, ha az állam élére büntetőügyi problémákkal küszködő személyek kerülnek, mert a saját bőrüket akarják menteni, nem a romániai polgárok bőrét, így aztán ilyen cirkuszok alakulnak ki, amikor meglett emberek kiállnak, és a párhuzamos államról szóló ostobaságokat állítanak, áldozati szerepben tetszelegnek. Iohannis azt is kijelentette, hogy Liviu Dragneának, a képviselőház és a kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt elnökének le kell mondania tisztségéből az ellene fölmerült korrupciós vádak miatt, sőt eleve nem is szabadott volna a tisztségbe kerülnie.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."