Böjte atyát küldték volna az EP-be

Böjte Csaba ferences szerzetessel és Gergely István római katolikus pappal próbálta erősíteni az RMDSZ EP-jelöltlistáját a szövetséggel választási megállapodásra törekvő MPP.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Böjte Csaba
Böjte Csaba
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. február 26., 05:22
0 hozzászólás. 

A felkérés tényét mindkét pap megerősítette a Krónikának, de mindketten azt is közölték, hogy nem vállalták a jelöltséget.

A Krónika értesülése szerint az RMDSZ és MPP - az utóbbi által elkészített - megállapodástervezetében az európai parlamenti választásokon való együttműködés kérdésében az áll, hogy az MPP az RMDSZ-lista harmadik helyére jelöl "egy párton kívüli, erdélyi és székelyföldi közösségépítési tapasztalatokkal rendelkező, európai parlamenti jelöltségre alkalmas személyt".

Böjte Csaba szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke elmondta, nemcsak az MPP, hanem Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is felkérte, induljon a májusi európai megmérettetésen.

"Én nagyra tartom a politikusok, a pártok tevékenységét, de számomra Isten más feladatot szabott. Szó sincs arról, hogy lenézném vagy leértékelném a politikusok munkáját, de mi, katolikus papok nem szoktunk politizálni" - nyilatkozta Böjte Csaba.

Hozzátette, továbbra is az árva gyermekek nevelésével, valamint munkával és imádsággal kívánja szolgálni népét.

Az Erdélyben közösségszervező munkájáról híres Gergely István azt közölte, hogy nem lesz a jelöltlista harmadik helyén.

A korábban Csíksomlyón, majd a Kolozs megyei Jegenyén szolgáló, 2011-ben betegállományba vonult katolikus pap nem kívánt bővebben nyilatkozni, mivel - mint fogalmazott - a témában „diszkrét beszélgetést" folytatott.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."