Tăriceanu kilépett a PNL-ből

Kilépett a PNL-ből Călin Popescu Tăriceanu, a párt volt elnöke és egykori miniszterelnök, aki nem értett egyet a szabadelvűeknek a kormányból való kilépésével.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. február 27., 08:27
0 hozzászólás. 

Tăriceanu szerdán tartott sajtótájékoztatóján bírálta a PNL vonatkozó határozatát, és tárgyalásokat kezdeményezett Victor Ponta miniszterelnökkel a liberálisok döntése következtében felbomlott Szociálliberális Szövetség (USL) helyreállításáról.

A liberális vezetők többsége elítélte Tăriceanunak ezt a "különutas" megnyilvánulását, aki ezt követően benyújtotta kilépési nyilatkozatát.

A volt miniszterelnök azt szerette volna, hogy maradjon az USL-kormány. Elismerte, hogy három évvel ezelőtt ő maga ellenezte ennek a szövetségnek a létrejöttét, mert attól tartott, hogy a magát jobboldalinak tartó PNL-et bedarálja az erősebb baloldali Szociáldemokrata Párt (PSD). Most viszont úgy gondolja, hogy a választók a 2012-es parlamenti választáson legitimálták szavazatukkal a szövetséget, így annak felbontása a szavazók elárulását jelenti.

Tăriceanu a kedd esti pártülésen a kormányból való kilépés ellen szavazott, de csak két társa támogatta ezt az álláspontot. A politikus nem közölte, hogy a kilépés után függetlenként vagy más párt színeiben folytatja pályafutását.

Tăriceanu a PNL egyik alapító tagja, jelenleg szenátor, 2004 és 2009 között a párt elnöke volt. Öt évvel ezelőtt Crin Antonescu jelenlegi pártelnökkel szemben maradt alul a pártelnöki tisztségért folyó harcban, azóta pártján belül ellenzékbe szorult.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."