Megbukott a nyolcadikosok több mint fele

A nyolcadikosok 48,8 százaléka a szerzett ötös fölötti átlagot a képességfelmérő próbavizsgán. Tavaly az átmenési arány 75,89 százalék volt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Nyolcadikos
Gyengén teljesítettek a nyolcadikosok
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. március 06., 12:05
0 hozzászólás. 

Ha most tartanák a nyolcadikosok képességvizsgáját, akkor a diákok fele nem menne át – jelentette ki Remus Pricopie tanügyminiszter szerdán. Hozzátette: a próbavizsga eredményeit pénteken teszik közzé, de az eddig kijavított dolgozatok alapján siralmasak az eredmények.

Román nyelv és irodalomból 66,95 százalék, anyanyelvből 76 százalék, matematikából pedig 30,4 százalék szerzett átmenő jegyet. A próbavizsgán a beiratkozott diákok 94,7 százaléka vett részt.

Legjobban Bukarestben (64,21 százalék), Brăila (60,42) és Kolozs (59,18) megyében, legrosszabbul Călărași (34,18), Krassó-Szörény (36,28) és Dolj megyében (37,95) teljesítettek a nyolcadikosok.

A próbavizsga eredményeit nem lehet megfellebbezni, és nem is kerülnek be a naplóba.

A tanügyminisztérium a rossz eredmények miatt egy sor intézkedést rendelt el: az iskoláknak egyenként kell elemezniük a próbán megbukott diákok dolgozatait, a szülőket szülői értekezleten kell tájékoztatni az eredményekről, és szükség esetén plusz órákat, felkészítő órákat kell tartaniuk.

Idén az oktatási minisztérium a nyolcadikosok és a tizenkettedikesek próbaérettségije mellett bevezette a tizenegyedikesek próbavizsgáztatását, valamint a második, negyedik és hatodik osztály végén esedékes szintfelmérő vizsgákat is.

uh.ro/hírösszefoglaló



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."