Tăriceanu lett a szenátus elnöke

Călin Popescu Tăriceanu volt liberális miniszterelnök lett a szenátus elnöke, miután az új kormánykoalíció őt javasolta ebbe a tisztségbe.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. március 11., 07:56
0 hozzászólás. 

A hétfő délutáni szenátusi szavazáson Tariceanu 93 támogató szavazatot kapott, ami elegendő volt a megválasztásához. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) által jelölt Marius Obreja 45 szavazatot kapott, a szintén ellenzéki Demokrata Liberális Párt (PDL) által támogatott Dumitru Oprea 15 voksot.

Az államelnök után a második közjogi méltóságnak számító funkció azt követően üresedett meg, hogy a múlt héten lemondott a szenátus éléről Crin Antonescu, PNL elnöke, miután pártja ellenzékbe vonult. Ez utóbbi döntéssel - ami a volt kormánykoalíció, a Szociálliberális Szövetség (USL) felbontását is eredményezte - Tăriceanu nem értett egyet, ezért kilépett a PNL-ből.

Tăriceanu akkor bejelentette, hogy új liberális pártot hoz létre, és megpróbálja továbbvinni az USL által megfogalmazott célokat. Ennek érdekében tárgyalásokat is folytatott Victor Ponta miniszterelnökkel. Ponta korábban Tăriceanuról elmondta, akár az államelnöki tisztségre is alkalmas jelölt lehet.

A Szociáldemokrata Párt (PSD), a Konzervatív Párt (PC), a Románia Haladásáért Országos Szövetség (UNPR) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) alkotta kormánykoalíció hétfőn délelőtt állapodott meg arról, hogy Tăriceanut jelöli és támogatja a szenátus elnöki posztjára.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."