Nem ismerjük el a krími népszavazás eredményét

Románia törvénytelennek tekinti a Krím félszigeten megrendezett népszavazást és nem ismeri el annak eredményét.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Orosz zászlók
Orosz zászlók a Krím félszigeten
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. március 17., 07:33
0 hozzászólás. 

Az államelnöki hivatal arra hivatkozik közleményében, hogy az ukrán alkotmánybíróság alkotmányellenesnek minősítette a Krím félsziget elszakadásáról kiírt referendumot, és Olekszandr Turcsinov ideiglenes ukrán államfő rendeletben semmisítette meg a krími függetlenségi nyilatkozatot.

"Felkérjük az Oroszországi Föderációt, hogy Ukrajnához fűződő viszonyában tartsa be az ENSZ Alapokmányát, a nemzetközi jog elveit és a Budapesti Memorandumot. Románia támogatja Ukrajna függetlenségét, területi épségét és szuverenitását, valamint a válság diplomáciai rendezését" - olvasható Traian Băsescu államfő nyilatkozatában.

Előzőleg Titus Corlățean külügyminiszter egy televíziós interjúban jelezte, ha az Európai Unió elfogadná ezt a határmódosítási precedenst, akkor az egész térségben "felrobbannának" a határok.

A külügyminiszter szerint ok-okozat összefüggés áll fenn a Koszovóban és a Krím félszigeten történtek között. Ebben annak az álláspontnak a visszaigazolását látja, hogy Románia nem ismerte el Koszovó függetlenségét.

A Krímben tartott vasárnapi népszavazás résztvevőinek 93 százaléka támogatta, hogy az Ukrajnához tartozó autonóm terület Oroszországhoz csatlakozzon - derült ki annak az exit poll felmérésnek az eredményéből, amelyet a Kriminform helyi hírügynökség rendelt meg, és amelyet rögtön urnazárás után tettek közé.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."