Átlépett a PMP-be Băsescu lánya

Kilépett a PDL-ből Băsescu elnök lánya, s egy új jobbközép párthoz csatlakozott.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Elena Băsescu
Fotó: Agerpres
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. március 25., 08:59
0 hozzászólás. 

Kilépett a Demokrata Liberális Pártból (PDL) az EP-képviselő Elena Băsescu, Traian Băsescu államfő lánya, aki az édesapja által védnökölt, parlamenten kívüli új jobbközép párthoz csatlakozott.

Az elmúlt hetekben a PDL-ből több vezető politikus is átlépett a PMP-be.

Elena Băsescu a 2009-es EP-választáson függetlenként szerzett mandátumot, majd belépett a PDL-be. Az államelnök egy évvel ezelőtt intett búcsút egykori pártjának, a PDL-nek, és azóta védnökségével új politikai erő jött létre, a Népi Mozgalom Pártja (PMP) névvel, amelynek a felmérések szerint máris 9 százalékos a támogatottsága.

Elena Băsescu hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be, hogy belép a PMP-be, de nem kíván indulni a május 25-i EP-választáson. Közölte, Romániában akar törvényhozói mandátumot nyerni a 2016-ban esedékes parlamenti választáson. A PMP második, várhatóan befutó helyet biztosított volna listáján Elena Băsescunak, de a politikus ezt nem fogadta el.

Az elmúlt hetekben a PDL-ből több vezető politikus is átlépett a PMP-be, így például Elena Udrea, aki tavaly alulmaradt Vasile Blagaval szemben a PDL elnöki tisztségéért vívott küzdelemben. Traian Băsescu akkor Udreát támogatta, és közvetlenül az általa elszenvedett vereség után szakította meg kapcsolatát a PDL-lel.

Emil Boc volt miniszterelnök és a PDL egykori elnöke - aki jelenleg Kolozsvár polgármestere - a PMP háttérintézményének számító, azonos nevű alapítványhoz csatlakozott. Lépését azzal indokolta, reméli, hogy így hozzájárulhat a jelenleg széttöredezett román jobbközép újraegyesítéséhez. Boc azért lépett be a PMP alapítványába és nem magába a pártba, mert a román választási törvény szerint elveszítené a PDL színeiben megnyert polgármesteri mandátumát.

A felmérések szerint a PDL támogatottsága a legutóbbi időkig 14-17 százalékos volt.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."