Az RMGC elküldi alkalmazottai nagy részét

Dolgozóinak csaknem 80 százalékát bocsátja el a verespataki aranybánya-beruházó.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Verespatak
Verespataki tüntetés
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. április 01., 19:54
0 hozzászólás. 

Dolgozóinak csaknem 80 százalékát bocsátja el a Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) kanadai-román vegyes vállalat, amely több mint tizenöt éve akar az erdélyi Verespatakon ciántechnológiás aranybányát nyitni, de nem kapta meg az ehhez szükséges valamennyi hatósági engedélyt.

A vállalat keddi közleménye szerint - amelyet a Mediafax idézett - 481 alkalmazottból 371-et bocsátanak el. A cég közleménye szerint összesen ezer családot érint kedvezőtlenül az RMGC tevékenységének csökkentése.

A vállalat számítása szerint az RMGC szociális programjában száz munkahely, a beszállítóknál több mint 300 állás szűnik meg a tevékenység szűkítése nyomán, és a szociális programok 283 haszonélvezője is elesik a támogatásoktól.

Az RMGC 330 tonna aranyat és 1600 tonna ezüstöt akar kitermelni a sokat vitatott ciántechnológia alkalmazásával Verespatakon és környékén.

A beruházás engedélyezését elősegítő törvényt tavaly novemberben elutasította a román parlament úgynevezett Verespatak különbizottsága, amely további felméréseket és kutatásokat rendelt el. Ugyanakkor a román állam nem mondott le arról, hogy megfelelő körülmények között kitermelje a nemesfémeket, és az RMGC beruházási tervét sem utasította el végleg.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."