Elkezdték kirúgni a CFR 2 500 alkalmazottját

Elkezdte 2 500 alkalmazott elbocsátását a Román Államvasutak teherszállító részlege, a CFR Marfă.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

CFR-vasutas
Elkezdődtek az elbocsátások
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. július 03., 06:36
0 hozzászólás. 

A leépítést már korábban bejelentették, de a közlekedési minisztérium tulajdonában lévő állami vállalat elodázta az elbocsátás végrehajtását.

A CFR Marfă szerdai közleménye szerint az elbocsátandó alkalmazottak 12-24 havi fizetésnek megfelelő végkielégítést kapnak munkaviszonyuk időtartama és egyéb kritériumok függvényében. A havi összeg nem haladhatja meg az 1625 lejt. A kormány több év alatt fizeti ki ezt a pénzt, így az idénre 13,475 millió lejt, a jövő évre 32,34 millió lejt, 2016-ra pedig 18,86 millió lejt különít el erre a célra.

A CFR Marfănak 8577 alkalmazottja van, a cég piacvezető volt a vasúti szállítmányozásban tavaly Romániában 54,8 százalékos részesedéssel. A vállalat árbevétele 922,52 millió lej volt, ami 5 százalékkal kevesebb a 2012. évihez képest. Az elbocsátás azért vált szükségessé, mert a nemzetközi gazdasági válság után a vállalat megrendelései jelentősen csökkentek.

Románia privatizálni akarja a vállalat többségi részvénycsomagját. Tavaly ez a kísérlet meghiúsult. A vállalat nyereségessé tétele Romániának a Nemzetközi Valutaalappal kötött szerződés szerinti vállalásai közé tartozik.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."