Kanadai vadászgépek érkeztek Aranyosgyéresre

A Kanadai Királyi Légierők hat CF-18 Hornet típusú vadászgépe érkezett szerdán több mint öthónapos gyakorlatozásra a Román Légierők aranyosgyéresi támaszpontjára.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

CF 18 Hornet
CF 18 Hornet
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. május 08., 07:26
0 hozzászólás. 

A közös hadgyakorlat nyitórendezvényén Joanne Lemay, Kanada bukaresti nagykövete elmondta, hogy a harci repülőgépek érkezése annak az intézkedéscsomagnak a része, amellyel a NATO Kelet-Közép-Európa biztonságát erősíti.

A nagykövet hozzátette, hogy "Kanada a NATO-tagállamok és Ukrajna mellett áll Európa stabilitásának és biztonságának a tartósítássá tételében, és újra kinyilvánítja: támogatja az euro-atlanti térség békéjének és biztonságának a megőrzését".

Laurian Atanasof vezérőrnagy, a Román Légierők vezérkari főnöke arról tájékoztatott, hogy a román-kanadai hadgyakorlat keretében légi harcot, légi védelmet és a földi célpontok támadását gyakorolják a kanadai CF-18 Hornetek és a román MIG 21 Lancerek. A vezérkari főnök megtisztelőnek tartotta, hogy Románia közös hadgyakorlatnak lehet a házigazdája, és meggyőződését fejezte ki, hogy a gyakorlatozás erősíti a két légi erő partnerségét, és "biztosítja a NATO légterének a biztonságát".

A román-kanadai hadgyakorlaton mintegy 230 kanadai katona vesz részt. Szerdán az első 30 katona érkezett a Kolozsvártól 40 kilométerre fekvő Aranyosgyéresre.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."