Eltörölték a hadiipari cégek állami adósságát

Tizenöt hadiipari cégnek az állammal szembeni adósságát törölte el a kormány az ukrán válságra hivatkozva - adták hírül kedden hírforrások.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Fegyvergyar
Fegyvergyár
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. május 14., 06:13
0 hozzászólás. 

A Mediafax hírügynökség szerint olyan régi adósságokról van szó, amelyeket a 15 vállalat hosszabb idő alatt halmozott fel. A kormány indoklása szerint a gyáraknak amúgy sem lett volna miből kifizetniük az adósságot, és a jelenlegi geopolitikai helyzet szükségessé teszi Románia védelmi kapacitásainak növelését.

Az erről szóló sürgősségi kormányrendelet szerint a kormány azt akarja elkerülni, hogy a stratégiai fontosságú hadiipari cégek csődbe menjenek, hiszen akkor Románia nem tudná megvédeni az ország alapvető érdekeit és biztonságát, a NATO-tagsági kötelezettségeinek sem tudna eleget tenni.

Az adósságeltörlésben részesülő vállalatok között olyanok találhatóak, amelyeknek jelentős részesedésük van a romániai fegyver- lőszer- és harckocsigyártásban, és a legfontosabb forgalmazói a hadseregnek.

Az adóamnesztiában részesült cégek között található a Tohan Zărnești, a brassói Carfil és Metrom, a kudzsiri Uzina Mecanica és a Fabrica de Arme fegyvergyár, a plopeni, a sadui, a mijai, a bukaresti Uzina Mecanica, a moreni Uzina Automecanica, a resicabányai Arsenal, a ploiesti Electromecanica, az Uzina de Produse Speciale Dragomirești, a Pirochim Victoria, és a fogarasi Fabrica de Pulberi puskaporgyár.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."