Sport » Kézilabda

400 ezer eurós tartozása van az SzKC-nak

A polgármesteri hivatal többek között ezt is közölte, de azt is, hogy lehet fény az alagút végén, mert új kézilabda klub jöhet létre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkctargyalas1
Múlt csütörtökön a városházán tárgyalt a klub vezetősége. Fotó: Polgármesteri Hivatal
szerkesztoÍRTA: UH.RO / KÖZLEMÉNY
2018. január 30., 20:26
0 hozzászólás. 

Tovább folytatódik az SzKC-ügy, a klubbal és az elmúlt napok történéseivel kapcsolatosan a polgármesteri hivatal is megjelentetett egy közleményt.

A játékosoknak és a pénzügynek is tartozik a klub

A városháza közleménye kedden koraeste került ki, ebből több részletet is megtudtunk, azt is, hogy a klub jelenleg 400 ezer euróval adósa a játékosoknak és a pénzügynek. Ez némiképp megmagyarázza azt a decemberi híresztelést, miszerint az együttes sportolói és stábtagjai hónapok óta nem kaptak fizetést.

„A klub vezetősége a múlt hét végén mutatta be a városvezetésnek az SZKC kialakult anyagi helyzetét, amely szerint közel 400 ezer eurós tartozás halmozódott fel a játékosok ki nem fizetett fizetéseiből, valamint egy jelentős adótartozásból a pénzügy felé. Ekkor szembesültünk azzal a ténnyel, hogy az adótartozások miatt napok kérdése az SZKC bankszámláinak a zárolása, ennek ellenére Székelyudvarhely polgármestere és a városvezetés a helyi vállalkozók összehívásával próbált utolsó pillanatban is megoldást találni a csapat megmentésére. A számlák zárolása a magyarországi támogatás fogadását is lehetetlenné teszi" – írja a közlemény.

szkctargyalas2

A rövid határidő és a szükséges összeg nagysága miatt a felajánlott támogatási összegek nem voltak elegendők a felnőtt kézilabda csapat megmentéséhez, illetve Székelyudvarhely önkormányzata nem tudja törvényes keretek között átvállalni a magán sportklub adósságait.

„Az előző években is biztosított, jelentős nagyságú pályázati támogatásunk sem lenne elegendő ebben az évben egy ilyen mértékű adósság kiegyenlítéséhez" – folytatódik a közlemlny.

Az új sportklub lehet a megoldás

A városvezetés célja a székelyudvarhelyi kézilabda további felkarolása és támogatása, amelyhez jelentős mértékben hozzájárul a tavalyi év végén megítélt magyarországi támogatás, a város saját hozzájárulása, valamint a helyi vállalkozók felajánlásai – folytatódik a közlemény, hangsúlyozva, hogy ennek feltételeit egy új, a székelyudvarhelyi önkormányzat által létrehozott, városi sportklub keretei között szeretnék megteremteni. Erről az új közintézményről az egyik decemberi tanácsülésen döntöttek a városatyák.

„Azon dolgozunk, hogy a lehető legrövidebb időn belül a kézilabda akadémia, székelyudvarhelyi központtal indíthassa tevékenységét, melynek keretében a kézilabda iránt érdeklődő gyerekek, fiatalok, valamint a sportág szakemberei folytathatják tevékenységüket. Hisszük, hogy néhány év múlva székelyföldi játékoskerettel újra egy versenyképes felnőtt csapattal büszkélkedhetünk majd" – zárul a polgármesteri hivatal közleménye.

Portálunk ma már arról adott hírt, hogy az együttes játékosai új csapatokhoz szerződtek-szerződnek, illetve az SzKC-meccsek hiánya űrt hagyott az udvarhelyiekben. A klub elnök-főtámogatója múlt héten elhunyt, a vezetőség múlt csütörtökön találkozott először a város elöljáróival, majd ezt követte pénteken egy megbeszélés a városháza dísztermében a vállalkozókkal. Az is ismert, hogy a néhány hete megítélt magyaországi támogatást a kézilabda-akadémia létesítésére lehet felhasználni, nem a felnőtt csapatra. A klub hétfőn jelentette be, hogy a felnőtt együttes nem folytatja szereplését a bajnokságban.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."