Behívják a székelyföldi hadköteleseket

Parajdról és környékéről ötven férfi kapott behívó parancsot a Hargita megyei katonai központtól.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

RomanKatonak1
Megjöttek a behívó parancsok
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. május 16., 08:03
2 hozzászólás. 

Az értesítő levél szerint behívásuk célja a „katonai helyzetük tisztázása" – nyilatkozta Parajd alpogármestere, Nyagrus László. A parancs értelmében a címzetteknek jövő kedden reggel kell jelentkezniük a parajdi rendőrőrsön.

„Éppen ma érdeklődtem meg a rendőrségen, hogy mi a behívó célja, mert az emberek meg vannak ijedve. Sokat nem tudtam meg. Csak annyit, hogy kedden a Hargita megyei katonai központ tisztjei várják majd a behívott férfiakat" – mondta az alpolgármester.

Hozzátette, a rendőrségtől kapott információi szerint csak azok kaptak behívót, akik elvégezték már a sorkatonai szolgálatot, „tehát van katonakönyvük".

A Facebookon terjedő információk szerint nem csak Parajdra, hanem Hargita megye több településére is küldött ki ugyanilyen behívó parancsokat a megyei katonai központ.

behivo

A közösségi oldalon kering egy fénykép is az egyik értesítő levélről, melynek fejlécén ez áll: „a katonai helyzet tisztázását szolgáló behívó parancs". A címzettnek május 21-én, szerdán kell jelentkeznie a székelykeresztúri rendőrségen, és 300-tól 500 lejig büntethető, ha nem tesz eleget a behívónak.

A Hargita megyei katonai központnál érdeklődő maszol.ro-t a védelmi minisztérium sajtóosztályához irányították.

Constantin Spânu ezredes, a védelmi minisztérium szóvivője elektronikus levélben kérte a kérdéseket a behívókkal kapcsolatban. „Ilyen jellegű információkkal nem szolgálhatok telefonon" – érvelt a szóvivő, aki még a behívók szétküldésére vonatkozó hírt sem kívánta szóban cáfolni vagy megerősíteni.

Emlékeztetett ugyanakkor arra, hogy a védelmi minisztérium korábban, május elején már kiadott egy közleményt egy hasonló témával kapcsolatban.

Constantin Spânu a tárca május 2-i közleményére utalt. Ebben a védelmi minisztérium cáfolta azt a sajtótalálgatást, miszerint tartalékosok mozgósítására készülne az Ukrajnában kialakult helyzet miatt.

A média korábban Traian Băsescu államfőnek a tartalékosokkal kapcsolatos nyilatkozataiból és egy április végén megjelent miniszteri rendeletből arra következtetett, hogy "Románia háborúra készül".

uh.ro/maszol.ro



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
nagydd
2014-05-16 11:24:28
Na de miért is?
Jó lenne tudni,hogy a behívottak milyen egységnél szolgáltak és utánajárni annak is,hogy az ország többi részén is küldtek e ki behívókat.
avatar
otto9876
2014-05-16 14:11:37
...
Kell a székely golyófogó a román hadseregbe.Kormányon lévő RMDSZ-es uraimék,ehhez mennyivel járultak hozzá?Ez is a mi érdekünket szolgálja?Hány székelyföldi szavazatot remélnek a közelgő választásokon?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."