Tőkés: összefogással meglett volna a harmadik mandátum

Gratulált az EMNT elnöke az RMDSZ-nek, de azt is megjegyezte, hogy az erdélyi magyar pártok összefogásával meglett volna a harmadik erdélyi magyar mandátum is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

TokesLaszlo3
Tőkés László
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. május 30., 06:05
0 hozzászólás. 

A Fidesz jelöltlistáján újabb európai parlamenti mandátumot szerző képviselő sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy "a szűkkeblű pártpolitikai megfontolások miatt Erdélyben nem jött létre az összmagyar lista, így harmadszorra már nem sikerült hozni az eddigi két EP-választáson elért kilencszázalékos magyar eredményt".

Tőkés László értelmezésében az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) szimpatizánsainak a szavazataival, illetve a közös indulásból fakadó "szavazókedvi plusszal" most is meglett volna a három erdélyi magyar képviselő. Reményét fejezte ki, hogy a pártok vezetői levonták a szükséges következtetéseket.

A politikus közölte, hogy a nemzeti lista erdélyi képviselőjeként folytatni kívánja az Európai Parlamentben hét éve elkezdett munkáját.

"Azon leszek, hogy megvédjük eddigi eredményeinket, megvédjük természeti kincseinket és kulturális örökségünket, megerősítsük az Európai Unióban formálódó magyar uniót, megoldjuk az őshonos nemzeti közösségek európai védelmét. Legfőbb célkitűzésem továbbra is az, hogy az elszakított magyar nemzeti közösségeink élhessenek az Európában sikeresen alkalmazott autonómia intézményével" - fogalmazott Tőkés László.

Orbán Viktort idézve hozzátette, hogy "a magyar ügy európai ügy", ennek érvényesítésére pedig együttműködésre van szükség. "Ezen stratégiai céljaink minden pártpolitikai szempontot felülmúlnak" - húzta alá washingtoni keltezésű nyilatkozatában az erdélyi EP-képviselő.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."