Kivizsgálást kér a külügy a roma fiú meglincselése ügyében

A külügyminisztérium a roma fiú meglincselése körülményeinek kivizsgálását kéri Párizstól.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Parizs
Párizs mellett történt az eset
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. június 18., 07:35
0 hozzászólás. 

A külügyminisztérium azt kérte kedden a francia hatóságoktól, hogy a lehető legrövidebb időn belül tisztázzák a 16 éves roma fiú meglincselésének körülményeit - olvasható a kedden közzé tett bukaresti külügyminisztériumi közleményben.

A dokumentum szerint Bukarest elvárja a francia hatóságoktól, hogy a "feltételezett román származású" fiú ellen elkövetett atrocitás felelőseit azonosítsák, és állítsák bíróság elé. A külügy minősíthetetlennek nevezte a kiskorú elleni erőszakcselekményt.

Bukarest ugyanakkor értékeli, hogy a francia hatóságok a legmagasabb szinten állást foglaltak az ügyben. Úgy véli, hogy az európai politikusok körében egyre gyakrabban felbukkanó rasszista és idegengyűlölő megnyilvánulások is bizonyos mértékben előidézik az ilyen szélsőségesen erőszakos cselekményeket, amelyeknek európai állampolgárok - köztük románok - esnek áldozatul.

Egy betörés miatt tucatnyi ember meglincselt pénteken egy roma fiút Párizs közelében, egy lakótelepen. Az első rendőrségi vizsgálatok szerint a fiút mintegy tucatnyi ember megverte, mert a lakótelep egyik lakásában néhány órával korábban elkövetett betöréssel őt gyanúsították.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."