Tőkés székely zászlót tűzött ki Nagyváradon

Székely zászlót tűzött ki nagyváradi irodája erkélyére Tőkés László.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Tokes-SzekelyZaszlo
Kitűzte a székely lobogót irodájára az EP-képviselő
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. június 19., 10:16
0 hozzászólás. 

Tőkés László fideszes európai parlamenti képviselő kitűzte nagyváradi irodája erkélyére a székely zászlót szerda délután egy utcai villámcsődület után - tájékoztatott az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) sajtószolgálata.

Tőkés László felszólalásában emlékeztetett arra, hogy 25 évvel ezelőtt románok és magyarok közös óhaja volt az egyéni és kollektív szabadság, a demokrácia, az európai felzárkózás. Úgy vélte, az Európai Unióhoz csatlakozott Romániában jelenleg nemcsak a kisebbségi jogok, hanem az alapvető emberi jogok is csorbulnak.

Megemlítette, hogy a hatóságok "hajtóvadászatot indítottak" Wass Albert könyvei és szobrai ellen, betiltották Nyirő József újratemetését, és "nagy elánnal" küzdenek a székely nemzeti szimbólumok ellen.

"A mostani akció nem más, mint a székelységgel való partiumi szolidaritás kinyilvánítása" - idézte a közlemény Tőkés Lászlót.

Az esemény több tucat résztvevője közül sokan Wass Albert kötetet tartottak a kezükben.

A tiltakozás kiváltó oka az volt, hogy a pünkösdi búcsú idején a csíksomlyói könyves standokról a rendőrök levetették Wass Albert könyveit, és egy árustól tíz könyvet el is koboztak, Szovátán pedig lefoglalták a magánterületen felállított Wass Albert-szobrot.

A hatóságok Victor Ponta 2012 májusában történt hatalomra lépése óta perek sokaságát indították a székely zászlót kitűző önkormányzatok és közhivatalok ellen.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."