Hagyományőrző huszárok vonultak Háromszéken

Több mint száz háromszéki, csíki, udvarhelyszéki és marosszéki huszár hagyományőrző vonult fel a hétvégén tartott 5. Háromszéki huszártoborzón.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Huszárok
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. június 23., 06:10
0 hozzászólás. 

A Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület által szervezett, de a megyei és települési önkormányzatok által is támogatott hétvégi rendezvényen a Dálnok, Kézdialbis, Alsó- és Felső Csernáton, Ikafalva, Futásfalva, Alsó- és Felső Torja, valamint Kézdivásárhely útvonalon toboroztak a huszár hagyományőrzők.

A huszár hagyományok ápolói a pénteki gyülekező után szombaton hét település érintésével lovagoltak el Torjára, ahol huszárbálon vettek részt. A toborzó vasárnapi kézdivásárhelyi záró rendezvénye közel ezer nézőt csalogatott a kisváros főterére.

Az eseményt támogató Kovászna megyei önkormányzat elnöke, Tamás Sándor valamennyi résztvevőnek egy erre az alkalomra készítetett Gábor Áron-emlékérmet adott át.

"Az egyenruhába öltözött huszárok, a délceg lovak bevonulása, a székely népviseletben éneklő és táncoló fiatalok látványa öröm- és bánatkönnyet, a múlt szépségét, de a jövő reményét is elővetíti a közönség szemében" - idézte a közlemény Tamás Sándort, aki valamennyi huszártoborzón maga is végiglovagolta a távot.

A háromszéki huszártoborzót évről évre más-más kisrégióban szervezik. A rendezvény hatására megannyi hagyományőrző szervezet és csapat alakult Kovászna megyében.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."