Újabb észak-erdélyi autópálya-szakasz épülhet

Az észak-erdélyi autópálya újabb szakaszára hirdettek meg közbeszerzési eljárást.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

autopalya1
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. június 24., 06:03
0 hozzászólás. 

Az észak-erdélyi autópálya Aranyosgyéres és Marosugra közötti szakaszára hirdetett meg közbeszerzési eljárást hétfőn az autópályákat és országutakat kezelő hatóság.

A hatóság honlapján meghirdetett pályázat szerint - amely három kisebb szakaszt foglal magában - a 37 kilométer hosszú szakasz kivitelezési költségét maximum 2,33 milliárd lejre becsülték áfával együtt. A legalacsonyabb árat ajánló pályázót hirdetik ki győztesnek. A pályázatok augusztus 11-ig nyújthatók be. Amennyiben maximális áron ítélik oda a munkálatot, egy kilométer autópálya 14,27 millió euróba kerülhet.

Az észak-erdélyi autópálya egy másik szakaszára május végén hirdettek közbeszerzési eljárást, amelyre július 9-ig jelentkezhetnek a vállalatok. Ez a Bors-Berettyószéplak közötti autópályaszakasz befejezésére vonatkozik, amelynek mintegy fele épült meg eddig.

A Bors és Brassó közötti, 415 kilométer hosszú észak-erdélyi autópálya megépítésére 2003-ban kötött szerződést a kormány az amerikai Bechtellel, de csak 52 kilométer épült meg, mert az állam sokallta a szerződés valódi költségeit, amelyet kezdetben mélyen alulbecsültek.

A mostani kormány egyelőre az eredeti út mintegy felét tervezi megépíteni Marosvásárhely és Bors között, de pontos határidőt nem állapítottak meg a munkálatok befejezésére.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."