Lemondott a közlekedési miniszter

Bejelentette lemondását Dan Șova közlekedési miniszter, aki a következő négy hónapban az év végi elnökválasztási kampányra akar összpontosítani.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Dan Șova
Dan Șova
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. június 24., 15:24
0 hozzászólás. 

Șova saját pártját, a kormány fő erejét képező Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltjét akarja hozzásegíteni győzelemhez az év végi megmérettetésen. Azt nem közölte, hogy milyen minőségből, de a sajtó úgy értesült korábban, hogy kampányfőnöki megbízást is kaphat.

Victor Ponta miniszterelnöknek is el kell fogadnia még a lemondást, ő jelenleg Izraelben tartózkodik, így a távozása hivatalossá tételéről és az új miniszter személyéről később várható döntés.

A média értesülése szerint Ioan Rus kerülhet a közlekedési tárca élére, aki korábban belügyminiszter volt.

Șova cáfolta, hogy Victor Ponta miniszter elégedetlen lett volna tevékenységével, ugyanis korábban a médiában olyan hírek is megjelentek, miszerint a kormányfő felrótta neki a főbb autópályák épülésének lassú ütemét, és kifogásolta a közlekedési minisztérium alárendeltségébe tartozó állami vállalatoknál végrehajtott személycseréket.

Șova 2012 májusa óta tagja a Ponta-kormánynak, amelyben sokáig a jelentős közberuházási projektekért felelős tárca nélküli miniszteri tisztséget töltötte be. Márciusban nevezték ki közlekedési miniszterré.

2012 elején holokauszttagadással is megvádolták Șovát, hiszen egy televíziós műsorban kijelentette: az 1941-es romániai jászvásári pogromért kizárólag a német hadsereg tehető felelőssé, és Romániában a zsidóknak soha nem kellett szenvedniük. Victor Ponta akkor leváltotta büntetésként a PSD szóvivői tisztségéből, majd két hónappal később rehabilitálta azzal, hogy bevette kormányába, miután Șova elismerte tévedését.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."