Korodi az ENSZ környezetvédelmi közgyűlésének alelnöke

Az ENSZ Nairobiban zajló környezetvédelmi közgyűlésén (UNEA) Korodi Attila környezetvédelmi minisztert nevezték ki a közgyűlés alelnökévé.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

KorodiAttila-uh
Korodi Attila
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. június 26., 05:58
0 hozzászólás. 

Az RMDSZ-es politikust a kelet-európai államok jelölték a tisztségre, a jelölést a közgyűlés plénuma egyhangúlag fogadta el.

"Az alelnöki jelölésem biztosíték arra, hogy Románia folytatja aktív részvételét a különböző nemzetközi környezetvédelmi és a fenntartható fejlődésről szóló fórumokon" - idézte a minisztert az RMDSZ hírlevele.

"Kivételes pillanatnak lehetünk tanúi a napokban, mert a közgyűlésen hozott döntések a világ minden táján hatással lesznek a jövőben a különféle környezetvédelmi politikákra" - mondta Korodi Attila a jelölést követően.

Az ENSZ Környezetvédelmi Központjában első alkalommal megszervezett közgyűlés június 23-27. között zajlik 160 ország több mint 100 miniszterének és 1200 küldöttjének részvételével. Korodi két alkalommal is felszólal a tanácskozáson. Csütörtökön a fenntartható fejlődésről, pénteken pedig a vadállatok illegális kereskedelméről fejti ki véleményét.

Az ENSZ környezetvédelmi közgyűlése a Rio+20 Fenntartható Fejlődés című tanácskozáson elfogadott dokumentum eredményeként alakult meg az ENSZ Környezetvédelmi Programját adminisztráló tanács helyett. A közgyűlés a világ legrangosabb környezetvédelmi fóruma, amely az ENSZ fejlesztési programja mentén hoz környezetvédelmi stratégiai döntéseket.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."