Elfogadta a kormány az autóstoppot tiltó tervezetet

Elfogadta keddi ülésén a kormány az autóstoppolást gyakorlatilag betiltó törvénytervezetet. A jogszabályról a parlament dönt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Stoppolas-uh
Büntetnék a stopposokat felvevő autósokat
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. augusztus 27., 08:47
0 hozzászólás. 

A tervezet a személyszállítást szabályozó 2003-as törvényt módosítja, és egyetlen cikkelyből áll. E szerint büntetendők azok a járművezetők, akik az önkormányzatok által kibocsátott engedély nélkül szállítanak utasokat. Így 1000 és 5000 lej közötti bírságot kell fizetnie annak, akik stopposokat vesz fel.

A jogszabály a szándék szerint a feketefuvarozásnak próbál gátat szabni. Indoklása szerint az engedély nélküli utas szállítás súlyosan károsítja a közszállítási cégeket, és az államkasszát is negatívan érinti, mivel a stopposok által fizetett összegek után a sofőrök nem fizetnek adót.

Korodi Attila a maszol.ro-nak elmondta, a szállításügyi minisztérium ragaszkodott ahhoz, hogy a kormány sürgősségi rendelet formájában fogadja el a tervezetet. A miniszterelnök azonban a keddi kormányülésen ezt ellenezte, így a jogszabály a parlament elé kerül.

„A tervezettel az a legnagyobb gond, hogy nehéz eldönteni, ki az, aki stoppost vesz fel, és ki az, aki feketén fuvarozik. Victor Ponta a parlamentre bízná annak eldöntését, hogy ezt meg lehet állapítani, vagy sem" – magyarázta az RMDSZ-es miniszter, aki egyetért a kormányfő döntésével, mert a tervezetet „elsietettnek és erőltetettnek" tartja.

uh.ro/maszol.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."