Ponta beszólt a briteknek

Románia nem fogadja el, hogy az Európai Unió valamely tagországa korlátozza a román bevándorlók számát - jelentette ki szerdán Victor Ponta miniszterelnök.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

emigralas
Határt szabnának a britek
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. július 10., 06:12
0 hozzászólás. 

Ponta arra a sajtóértesülésre reagált, miszerint a kormányzó brit Konzervatív Párt a jelenlegi tagállamokra is kiterjedő, számszerű bevándorlási korlátozást kíván bevezetni a szegényebb kelet-európai EU-társállamokkal szemben.

"Ha egyenlők vagyunk, akkor nem lehetnek egyesek egyenlőbbek, mint mások. Amennyire én tudom, azok a románok, akik Nagy Britanniában, Németországban vagy Franciaországban dolgoznak, adókat is fizetnek és segítik az illető országok fejlődését" - jegyezte meg a miniszterelnök a szerdai kormányülés elején mondott bevezetőjében.

A The Sunday Telegraph című tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lapnak magas beosztású kormányilletékesek elmondták: London korlátokat akar állítani a bevándorlás elé olyan uniós országok esetében, amelyeknek hazai összterméke (GDP) "eltér" Nagy-Britanniáétól.

"Továbbra is fogadnánk például románokat, de megszabnánk egy felső számszerű határt arra, hogy hányan jöhetnek" - idéz egy név nélkül nyilatkozó kormánytisztviselőt a brit lap.

Nagy-Britanniának 2014 januárjától kellett feloldania a román és bolgár állampolgárokkal szembeni munkaerőpiaci korlátozásokat. Bukarest eltúlzottnak és gyűlöletkeltőnek tartja azokat a brit aggodalmakat, amelyek a román ingyenélőktől féltik a brit szociális rendszert.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."