Tőkés: szavazatot vadászott Ponta Nyergestetőn

Üres szavazatvadász gesztusnak nevezte Tőkés László, az EMNT elnöke Victor Ponta miniszterelnöknek a hétvégi, nyergestetői látogatását.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

TokesLaszlo1
Tőkés László
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. augusztus 07., 05:28
0 hozzászólás. 

Az EMNT elnökének szerdai közleménye szerint a marosvásárhelyi orvosi egyetem "végleges elrománosítási kísérlete", valamint a székely szimbólumok ügyében "folyamatban lévő hajtóvadászat" teljes mértékben hiteltelenné teszik a román kormánykoalíciós partnerek "nyergestetői mutatványát".

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc székely honvédjeinek hősiességét méltatta vasárnap, a nyergestetői csata 165. évfordulója alkalmából a csata helyszínén tartott megemlékezésen Victor Ponta miniszterelnök, aki Kelemen Hunornak, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökének meghívására vett részt a rendezvényen.

Tőkés élesen bírálta az RMDSZ elnökét, úgy vélte, "Kelemen Hunor és elvtársai szégyentelenségét tanúsítja az a körülmény, hogy a román utódkommunista miniszterelnökkel szívélyes módon együttműködnek a székely történelmi örökség politikai manipulációra való felhasználásában, valamint a magyar- és székelyellenes nacionalista román politika legitimálásában."

Az EMNT elnöke szerint Ponta népszerűségszerző székelyföldi "nyitása" nem egyéb, mint Traian Băsescu államfő atyáskodó "székely politikájának" utánzása a székelyföldi szimbolikus politikai tér elhódítása céljából - olvasható a közleményben.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."