36 hétig koptatják a padokat

Közzétették a hivatalos közlönyben a 2014/2015-ös tanév szerkezetét. Szeptember 15-én startol az oktatási nagyüzem.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Iskolas-gyerek
Mindjárt kezdődik az iskola
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. szeptember 01., 15:27
0 hozzászólás. 

177 munkanapjuk lesz a diákoknak, és 34 napig vakációzhatnak – olvasható a tanügyminisztériumi határozatban.

A 2014/2015-ös tanév összesen 36 hétből azaz 177 munkanapból áll maj. Ez alól kivételt a tizenkettedikkel végzők jelentenek, ők 37 hétig ülnek majd a padokban, ebből 33 hét tanítás, négy hét pedig maga az érettségi. Így a végzősöknek a tanév május 29-én zárul, aztán következik az egyhónapos érettségi vizsga.

A nyolcadikosoknak 36 hétig tart majd a tanév: 35 hét az oktatást, egy hét pedig a képességfelmérő vizsgát jelenti. Számukra június 12-én ér véget a tanév.

A középiskolai szakoktatásban tanulók 37 hetet járnak iskolába, azaz 181 napot. A gyakorlati oktatás 720 órát foglal magába, ezt az időszakot a tanintézmények határozzák meg, a tanfelügyelőségek hagyják jóvá, figyelembe véve a hivatalos munkaszüneti napokat és a vakációkat.

A posztlíceumi oktatásban tanulókra szintén a fent említett 36 hetes tanév érvényes.

Félévekben és vakációkban mérik a tudást

Ahogy eddig is, a 2014/2015-ös tanév két félévre van felosztva, az első szeptember 15-én kezdődik, majd a téli vakáció következik december 19-én. A téli szünetről január ötödikén jönnek vissza a diákok, a félév vége pedig január 30-án lesz. November 1-9 között plusz egy hét vakációt kapnak az elemi- és előkészítő osztályokba járó tanulók.

A félévek közötti vakáció január 31. és február 8. között lesz, a második félév hétfőn, február 9-én kezdődik, majd a tavaszi vakáció szakítja meg április 11. és 19. között. A félév második része április 20-tól június 19-ig tart.

A nyári vakáció június 20-án kezdődik és szeptember 13-ig tart.

Szintén a második félévben szervezik meg az Iskola Másként programot, április 6 és 10 között.

A félévi dolgozatok megírását december 19-ig, illetve május 22-ig bonyolítják le. A hivatalos munkaszüneti napokon nem lesz oktatás.

Különleges esetekben, jól megalapozott indokokkal, például speciális időjárási viszonyok miatt, egyes iskolákban a tanfelügyelőségek a tanintézmények kérésére módosíthatják a tanév szerkezetét – jegyzi meg a törvény.

A vizsgák, képességfelmérők, a szakvizsgák, képességvizsgák, illetve a kilencedik osztályba szervezett felvételik időpontjait a szakminiszter különálló határozatai hagyják majd jóvá – olvasható a jogszabályban.

uh.ro/mediafax



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."