Sztrájkolnak a Tarom pilótái

Spontán sztrájkba kezdett a román Tarom légitársaság pilótáinak egy része, emiatt több belföldi és külföldi járatot töröltek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Tarom-politak
Több járatot töröltek
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. szeptember 15., 14:40
0 hozzászólás. 

A társaság a honlapján közölte, hogy a hétfői Bukarest-Budapest és Kolozsvár-Bécs járatokat törölték. Az elmaradt járatok többsége belföldi volt, de a Szófiából és Chișinăuból Bukarestbe induló hétfő reggeli gépek sem szálltak fel.

Georgeta Dinu, a Tarom kommunikációs igazgatója az Agerpres hírügynökségnek elmondta, hogy a pilóták és a segédpilóták spontán tiltakozása miatt keletkezett a fennakadás.

Hozzátette: a sztrájk már vasárnap elkezdődött, akkor 12 járat késett, kettőt pedig töröltek. A Tarom szerint hétfőn hat járatot töröltek, ezek közül ötnek a román fővárosból kellett volna indulnia, egynek pedig Kolozsvárról.

A kommunikációs igazgató elmondta, a vállalat vezetősége nem tudja, miért tiltakoznak a pilóták. Hivatalosan nem fogalmaztak meg semmilyen beadványt, a sztrájk spontán jellegű.

A Tarom az idei első fél évben egymillió utast szállított belföldi és külföldi járatain, 7 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A légitársaságnak mintegy 2 ezer alkalmazottja van.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."