1,75 millió dollárt adnak két román bűnözőért

Két román bűnözőért 1,75 millió dollárt ajánlott fel az amerikai külügy.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

dumitru-daniel-bosogioiu
A nyomravezető hatalmas summát kap
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. november 19., 13:08
0 hozzászólás. 

Az amerikai külügyminisztérium 1,75 millió dollárig terjedő jutalmat ajánlott fel kedden olyan információkért, amelyek elvezethetnek két román internetes csaló és bűnszervezeti tag, Nicolae Popescu és Dumitru Daniel Bosogioiu letartóztatásához és/vagy elítéltetéséhez.

Popescu állítólag egy kibernetikai csalásrendszer irányítója volt, amely meggyőző hirdetésekkel árasztotta el az amerikai weboldalakat nem létező autókról, motorkerékpárokról, hajókról és egyéb nagy értékű tárgyakról. Az ő esetében kereken egymillió dollár a jutalom felső határa.

Az áldozatoknak hamis bankszámlákra kellett átutalniuk a vételárat, amelyekről a pénzt a bűnszervezet vezetőihez irányították át Romániába. A szervezet potenciálisan több millió dollár veszteséget okozott a kárvallottaknak.

A szervezet egyik legfontosabb tagjának nevezett Bosogioiu lebuktatásához vezető értesülésekért 750 ezer dollárig terjedő összeget ajánlott fel az amerikai külügyminisztérium.

A nyomravezetői díjat a diplomáciai tárca a transznacionális szervezett bűnözés elleni - 2013-ban elindított - jutalomprogram keretében ajánlotta fel.

Popescu kedden felkerült a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) által körözött kibernetikai bűnözők tavaly óta vezetett tízes toplistájára is.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."