Interaktív térképen látható a 417 külföldi szavazókörzet

A decemberi választásokra több szavazókörzetet rendeznek be, és útmutatót is kapnak a külföldi lakhellyel rendelkező román állampolgárok.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

szavazas
Növelték a külföldi szavazókörzetek számát. Fotó: archívum
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES/MTI
2016. november 21., 11:42
0 hozzászólás. 

A külügyminisztérium egy interaktív térképet dolgozott ki, amely segíti azokat az állampolgárokat, akik külföldön szavaznak a december 11-i parlamenti választásokon, hogy elérjék a számukra létrehozott 417 határion túli szavazókörzet egyikét.

Az AGERPRES hírügynökségnek vasárnap eljutatott közlemény szerint a Google Maps platformon létrehozott térkép ezen a címen érhető el.

A román állampolgároknak 417 szavazókörzetet létesítettek a határokon túl a december 11-i parlamenti választásokra, ez 111-gyel több, mint a 2012-es parlamenti választásokon és 123-mal több, mint a 2014-es elnökválasztáson volt.

A romániai választói névjegyzékben csaknem 19 millió név szerepel. A külföldre költözött román állampolgárok számát legalább hárommillióra becsülik, közülük azonban csak az a 600 ezer voksolhat külföldön, akinek van bejelentett külföldi lakhelye. A többiek csak a romániai lakhelyük szerinti otthoni választókörzetben szavazhatnak december 11-én.

Nem voksolhatnak külföldön a turistaútlevéllel külföldön tartózkodó román állampolgárok sem, kizárólag azok élhetnek szavazati jogukkal, akiknek az irataiban külföldi ideiglenes vagy állandó lakcím szerepel.

A külföldi választókerületből négy képviselőt és két szenátort juttatnak a választók a 466 tagú kétkamarás bukaresti parlamentbe.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."