Újratervezést sürget az MPP

Csődöt mondott az RMDSZ és az MPP közötti együttműködés az MPP háromszéki vezetői szerint.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

KelemenHunor-BiroZsolt
Kelemen és Biró
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. december 03., 11:16
0 hozzászólás. 

A háromszéki polgáriak azt várják a párt csúcsvezetőségétől, hogy inkább a "nemzeti oldal megerősítésén fáradozzanak".

Bálint József, az MPP sepsiszentgyörgyi szervezetének elnöke sajtótájékoztatóján közölte: az RMDSZ nem támogatta a polgáriak által múlt szombaton Sepsiszentgyörgyön szervezett tömegrendezvényt, amelynek résztvevői az 1918-as gyulafehérvári nyilatkozatban tett ígéretek betartását követelték.

"Ez a gesztus arra világított rá, hogy a polgári párt nem tud nemzeti ügyekben együttműködni az RMDSZ-szel, mint ahogyan azt a március 21-én megkötött paktumban rögzítették a szervezet vezetői. Az úgynevezett stratégiai partnerség inkább stratégia volt, mint partnerség, és így utólag kijelenthetjük, hogy csak káros hatásai voltak az MPP-re" – fogalmazott Bálint József.

Biró Zsolt, az MPP országos elnöke a Krónika megkeresésére úgy fogalmazott, továbbra is szeretnék nemzeti kérdésekben megtalálni a közös hangot az RMDSZ-szel, mert fontosnak tartják az erős fellépést, ám furcsállják, hogy a szövetség nem találta időszerűnek a polgári párt szombati akcióját. Az MPP elnöke szerint egyre többen beszélnek arról, hogy újratervezésre van szükség az erdélyi magyar jobboldalon.

Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára úgy nyilatkozott: az MPP-vel megkötött hosszú távú megállapodásban hosszú távú célokat fogalmaztak meg, amelyek szerinte továbbra is vállalhatók. A múlt szombati MPP-s tömegrendezvényről szólva megjegyezte: a helyi RMDSZ-es vezetők mellett a magyar történelmi egyházak vezetői is egyetértettek abban, hogy nem időszerű a rendezvényen való részvétel, mert az háttérbe szorította volna a választások után - románokban és magyarokban egyaránt - megerősödött "erdélyiséget".

Korábban - az elnökválasztás után - az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) is jelezte, hogy támogatná az autonómia ügyében elkötelezett erők összefogását. Az EMNP országos választmánya rendkívüli bizottságot hozott létre, amelynek az lesz a feladata, hogy a párt megújulási tervét kidolgozza. A testületet azzal is megbízták, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat az MPP-vel "az erdélyi autonómiapárti tábor egyesítése érdekében".

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."