Korrupcióval gyanúsítanak több rendőrt és egy polgármestert

Közlekedési bírságok betiltásával kampányolt egy Temes megyei polgármester. A prefektus is érintett.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

DNA-uh
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. január 19., 15:54
0 hozzászólás. 

Temes és Arad megyei rendőri vezetőket is érintő ügyben rendezett házkutatásokat hétfőn a korrupcióellenes ügyészség (DNA): Temesrékás város polgármesterét egyebek között azzal gyanúsítják, hogy a közlekedési bírságok betiltásával próbált szavazatokat gyűjteni pártja államfőjelöltje számára a novemberi elnökválasztáson.

A Mediafax hírügynökség szerint a szociáldemokrata párthoz (PSD) ősszel átigazolt Teodor Pavel polgármester elbocsátással és áthelyezéssel fenyegette meg a közlekedési rendőröket, ha temesrékási polgárokat bírságolnak meg a választási kampány idején. A Digi 24 hírtelevízió úgy tudja, a kihágáson ért gépkocsivezetőket a rendőröknek figyelmeztetniük kellett: annak fejében engedik el a bírságot, hogy a PSD államfőjelöltjére adják voksukat.

A DNA - a csendőrség egyik különleges egységének segítségével - a Temes megyei közlekedési rendőrségen, és az autópálya-rendőrség aradi székhelyén is házkutatást tartott. Az ügyészek befolyással való üzérkedéssel és zsarolással gyanúsítanak több főrendőrt, többek között a Temes megyei rendőr-főfelügyelőt, annak helyettesét és a Temes megyei közlekedésrendészet vezetőjét.

A Mediafax szerint a rendőrségi vezetők politikai kapcsolataikra alapozva üzérkedtek befolyásukkal, de olyasmi is előfordult, hogy gumiabroncsokkal való megvesztegetés fejében hagytak jóvá előléptetéseket. A hírforrás szerint a DNA vizsgálatában Eugen Dogariu Temes megyei prefektus is érintett.

A DNA tavalyi beszámolója szerint 2013-ban 35 rendőrt, köztük hat főrendőrt ítéltek el jogerősen korrupcióért a bíróságok. A DNA 2014-es statisztikáit még nem hozták nyilvánosságra.

mti0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."