Visszautasította az őt ért vádakat a SRI vezetője

Meghallgatása után a SRI tevékenységét ellenőrző parlamenti bizottság is arra a következtetésre jutott, hogy megalapozatlanok a Coldeát gyanúba keverő sajtónyilatkozatok.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

FlorianColdea
Florian Coldea
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. február 10., 08:30
0 hozzászólás. 

Florian Coldeát, a hírszerzés vezetőjét a korrupcióval gyanúsított Elena Udrea parlamenti képviselő vádolta visszaélésekkel, egyebek közt azzal, hogy félmillió eurós támogatást kért egy üzletembertől egy szociáldemokrata politikus hírtelevíziójának elindításához.

Udrea szerint valójában az SRI ideiglenes igazgatója van hatalmon, és ő dönti el, melyik politikus vagy üzletember kerül börtönbe, ugyanakkor azt állította róla, hogy Coldea az elnökválasztási kampányba is beavatkozott, a jobbközép jelöltjeként induló, azóta elnökké választott Klaus Johannis oldalán.

Amikor bűnvádi eljárás indult ellene, Udrea interjúk sorozatában fejtette ki azon meggyőződését, hogy ő a politikai szálakat a háttérből húzogató Florian Coldea bosszújának áldozata. Úgy vélte ennek egyik bizonyítéka az, hogy amikor "kinyitotta a száját", az ügyészség néhány óra alatt öt folyamodványt nyújtott be a parlamenthez, amelyben ellene indítandó bűnvádi eljárásokhoz és letartóztatásához kéri a képviselők hozzájárulását.

Coldea alaptalan rágalomnak minősítette a vádakat, és azt mondta: a SRI vezetése a "teljes politikai semlegesség és azonos távolságtartás" jegyében végezte munkáját a tavalyi választási évben is. A SRI biztonsági szolgálatának vezetője belső ellenőrzést kezdeményezett az ügyben: ennek következtetéseit Coldea távozása után mutatta be a parlamenti bizottságnak.

Georgian Pop, a SRI tevékenységét ellenőrző parlamenti bizottság elnöke a belső vizsgálat ismertetése után kijelentette: a parlamenti bizottság megalapozatlannak találta Udrea vádjait, a testület semmi törvénysértőt nem talált a SRI ideiglenes vezetőjének tevékenységében.

A médiában az utóbbi tíz napban nagy visszhangot keltett Elena Udrea vádaskodása. Bár a legtöbb elemző szerint a több ügyben is korrupcióval vádolt Udrea csak kétségbeesésében próbálja magával rántani a SRI-vezetőt, sokan megfogalmazták kétségüket, hogy vajon van-e olyan szerve az országnak, amely ténylegesen el tudná számoltatni a titkosszolgálatokat, ha azok visszaélnének a megszerzett információkkal

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."