Őrizetbe vették a csíki városvezetőket

Ráduly Róbert Kálmán csíkszeredai polgármestert és Szőke Domokos alpolgármestert szerda este csendőrök vitték Bukarestbe.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Ráduly Róbert
Ráduly Róbert
szerkesztoÍRTA: UH.RO/HÍRÖSSZEFOGLALÓ
2015. április 30., 09:35
0 hozzászólás. 

Őrizetbe vette a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Ráduly Róbertet, Csíkszereda polgármesterét és Szőke Domokost, a város egyik alpolgármesterét - közölte csütörtökön az Agerpres hírügynökség.

A város elöljáróit szerda este csendőrök vitték Bukarestbe, a DNA központi székházába kihallgatásra, miután az ügyészek házkutatást tartottak lakásaikon, különböző cégeknél és cégvezetőknél, illetve a csíkszeredai városházán.

A DNA még nem közölte, hogy mivel gyanúsítja őket. A román sajtóba kiszivárgott értesülések szerint az ügyészek többek között azzal gyanúsítják Ráduly Róbertet a hivatali visszaélés és arra való felbújtás mellett, hogy havi tízezer euró csúszópénzt kapott a parkolódíjak begyűjtésével megbízott cég tulajdonosától. Szőke Domokost is kenőpénz elfogadásával gyanúsítják.

Szőke Domokos

A másik alpolgármester sem kerülte el a DNA figyelmét: Antal Attila állítólag a Márton Áron és Segítő Mária líceumoknak otthont adó épület felújításánál a pályázatelbíráló bizottság vezetőjeként előnyben részesített egy céget, amely később a szülei lakóházát újította fel a valós piaci értéknél ötször olcsóbban. A román média forrásai szerint többrendbeli korrupciós cselekedet áll a DNA vádpontjaiban mindkét városvezető esetében.

Ráduly szerdán politikai bosszúként értelmezte a DNA vizsgálódását, és úgy nyilatkozott, "én senkitől nem vettem el senkit".

A DNA Ráduly és Szőke előzetes letartóztatását kérte a bukaresti törvényszéktől.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."