Év végéig működőképes lesz a NATO rakétapajzs a deveselui bázison

Az év vége előtt működőképes lesz a NATO rakétapajzsának romániai bázisa - jelentette ki kedden Mircea Dușa védelmi miniszter.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Deveselu
A deveselui bázis
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. május 06., 09:53
0 hozzászólás. 

A tárcavezető ezt azután közölte, hogy találkozott a romániai látogatáson tartózkodó Mark Fergusonnal, a NATO nápolyi parancsnokságának vezetőjével. A bázis a nápolyi parancsnokság irányítása alatt fog működni.

Dușa újfent megerősítette, hogy az Olt megyei Deveseluban lévő bázis védelmi célokat szolgál, nem jelent fenyegetést más országokra nézve.

Elmondta: a megbeszélésen szó volt a NATO és az Európai Unió keleti határának biztonságáról. Kölcsönösen megerősítették az észak-atlanti szövetség szolidaritását a keleti határ biztonságának szavatolásában.

A miniszter úgy fogalmazott, hogy Románia a "stabilitás oázisa". Egyúttal köszönetét fejezte ki, amiért a nápolyi parancsnokság támogatta, hogy Romániában megalakuljon egy multinacionális hadosztály-parancsnokság.

Ferguson bejelentette, hogy a jövő hónapban a dél-erdélyi cincui katonai bázisra áthelyeznek ezer katonát az általa vezetett parancsnokságról, akik először fognak Romániában gyakorlatozni. Kiemelte: a következő időszakban több NATO-hadgyakorlat is lesz Romániában, ami azt mutatja, hogy az észak-atlanti szövetség alkalmazkodik az új biztonsági kihívásokhoz.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."