Új oktatási törvényen dolgoznak

Új oktatási törvény kidolgozása van folyamatban, az új jogszabály elkészülhet az év végéig - jelentette be csütörtökön Sorin Câmpeanu oktatási miniszter.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

sorin-campeanu
Sorin Câmpeanu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. május 07., 20:53
0 hozzászólás. 

A tárcavezető az egyetemi hallgatók egyik érdekvédelmi szervezetével folytatott megbeszélést követően kijelentette, hogy a jelenlegi oktatási törvény további módosításának nincs értelme, hiszen készül az új.

Király András oktatási államtitkár megerősítette az MTI-nek, hogy már régóta szó van egy új jogszabály kidolgozásáról, de a tervezetet még nem látta munkaváltozat formájában sem, és egyetlen bizottságban sem kezdődött el a vitája.

Az államtitkár szerint az új törvény kiterjed a közoktatásra és a felsőoktatásra is. Arra a kérdésére, miszerint lesz-e ideje a Ponta-kormánynak elfogadtatni az új törvényt 2016-ig, elmondta: amennyiben a kabinet kitölti jövő év novemberéig a teljes mandátumát, és nem bukik meg a határidős parlamenti választás előtt, akkor lesz, hiszen a 2011-es törvény elfogadási folyamata is egy évig tartott.

2011-ben lépett hatályba a jelenlegi oktatási törvény, amely cikkelyeinek mintegy felét módosította a 2012-ben hatalomra került szociáldemokrata Victor Ponta miniszterelnök vezette kormány.

Az oktatási miniszter azzal indokolta az új törvény szükségességét, hogy "kell egy olyan jogszabály, amely koherenciát biztosít más törvényi szabályozásokkal és a jogszabályon belüli cikkelyek között". A miniszter szerint az új törvény elfogadását széles körű társadalmi párbeszéd előzi meg. A politikus helytelenítette, hogy a jelenlegi jogszabályt a jobbközép Boc-kormány felelősségvállalással, vagyis parlamenti vita nélkül fogadta el.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."